Administracions

municipal

pressupostos

Ciutadans i PP no fallen a Ros i avalen el pressupost de 2017

L'oposició recrimina manca de diàleg en vetar prop de 120 esmenes dels grups després d'un debat ple de retrets

Els comptes pugen a 170,5 milions, un 8,7% més que l'any passat, i garanteixen la continuïtat de l'EMU

Un nou tripartit es consolida a la Paeria, i al pacte ja relligat entre socialistes i Ciutadans, ara s'hi suma el PP, que ja ha permès que el govern d'Àngel Ros aprovi les ordenances fiscals, els malmesos comptes de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) i el pressupost de la Paeria per al 2017.

Els tres grups van contrarestar el rebuig de CiU, ERC, la Crida i del Comú. El nou corró municipal va desestimar prop de 120 esmenes presentades pels grups de l'oposició, amb l'excepció d'una del Comú que no comporta despesa.

Ros va agrair els suports a un pressupost “que posa el focus en l'atenció social i la promoció econòmica”, mentre que Ángeles Ribes, de Ciutadans, destacava la viabilitat i el seny de les seves aportacions, i Joan Viella, del PP, insistia en uns comptes realistes i assumibles.

Per contra, Rosa Maria Salmeron, de CiU, veu partides poc ajustades a la realitat i uns comptes allunyats del consens. Carles Vega, d'ERC, va recordar els incompliments del pacte pressupostari d'enguany i la pèrdua de credibilitat del PSC. Francesc Gabarrell, de la Crida-CUP, va denunciar que s'aprovava un pressupost poc ambiciós i que no ajudarà els lleidatans. Finalment, Carlos González, del Comú, veu uns comptes “il·legals, irreals i irrealitzables”. Toni Baró, president de la Federació d'Associacions de Veïns, va intervenir al ple d'ahir per exigir tenir veu en els pressupostos participatius que s'articularan amb un import d'1 milió d'euros i per demanar que si puja el preu de l'aigua sigui proporcional a la despesa.

El pressupost puja a 170,5 milions, un 8,7% més que enguany, dels quals 10,6 es destinaran a inversions. Els comptes incorporen diners per pagar un crèdit de 10 milions per mantenir l'EMU, que té un deute de 65 milions.

El ple, de cinc hores, va tenir diversos moments de tensió, sobretot per la batalla dialèctica entre Vega i la tinenta d'alcalde d'Economia, Montse Mínguez, que va definir el ple com un plató del programa Sálvame.

LES FRASES

El pressupost posa el focus en necessitats socials i la promoció de l'ocupació i de la ciutat de Lleida
Àngel Ros
Alcalde de Lleida
Enguany ens hem trobat les portes ben tancades, un no a tot i no s'ha volgut negociar res de res
Francesc Gabarrell
Regidor de la Crida-CUP
Les associacions de veïns som agents claus en la participació i volem ser-hi, en la seva elaboració
Toni Baró
pRESIDENT DE LA fav DE lLEIDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.