Administracions

El pressupost de Malgrat augmenta del 8,07% i els veïns hi podran participar

Els comptes del 2017 arriben als 20,4 milions d'euros, dels quals 3,4 seran per a inversions

Els ciutadans hauran de triar a què es destinen 100.000 euros

El govern del PSC i JxM ha presentat aquesta setmana la proposta de pressupost del 2017, que haurà de ser ratificada en el ple del 15 de desembre. Els comptes municipals se situen en 20.463.200 euros, dels quals 3,4 milions es destinaran a inversions, entre les quals destaquen la urbanització dels carrers Sant Elm i Llibertat, d'un tram del carrer del Carme i de la plaça Joaquin Ruyra –amb més d'un milió d'euros–; les obres de l'avinguda Barcelona, que han de començar a principi d'any, amb 700.000 euros d'inversió; l'adquisició de la finca de Can Palomo, on l'Ajuntament vol posar la nova oficina de Turisme i un espai museístic dedicat a l'explorador Fèlix Cardona, amb una partida de 805.000 euros finançada per la Diputació, i la rehabilitació de centres educatius, amb obres com la del sostre de l'escola Mare de Déu de Montserrat, amb 300.000 euros. L'alcalde, Joan Mercader (PSC), va destacar com a novetat per a l'any vinent la reserva d'una partida de 100.000 euros, els quals es destinaran al projecte que la ciutadania triï. Mercader va precisar que abans, però, caldrà enllestir el reglament de participació ciutadana, “que establirà la metodologia amb la qual s'haurà d'afrontar el procés”.

La regidora d'Hisenda, Isabel Ortiz (PSC), va recordar que l'augment del pressupost es manté malgrat que hi ha hagut una congelació dels impostos i va precisar les àrees en les quals hi ha hagut un increment, com ara a Cultura –la festa major passa de 193.000 a 235.000 euros– i a Esports, en la qual part dels diners de la desapareguda escola de futbol aniran a parar a les entitats del sector. Entre les novetats, la creació d'un servei d'atenció als infants amb risc d'exclusió social d'entre tres i dotze anys en el centre obert i una partida de 40.000 euros per a un estudi de prospecció d'habitatges buits i per crear un fons de contingència per als col·lectius més desafavorits.

La portaveu de JxM, Carme Ponsa, va destacar que els comptes “han estat treballats conjuntament” i inclouen propostes que el seu partit ja portava en el programa electoral, com ara la instal·lació d'un sistema audiovisual per seguir el ple.

LA FRASE

Es reserven 100.000 euros perquè triï la ciutadania, però esperarem que estigui enllestit el reglament
Joan Mercader (PSC)
alcalde de malgrat de mar

LA XIFRA

3,4
milions
del pressupost de Malgrat de Mar previst per al 2017 es destinaran a inversions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona