Administracions

Política territorial

La Diputació aprova un pressupost de 936 milions

Els vots de CiU, ERC i el PSC permeten aprovar de forma inicial els comptes de la Diputació de Barcelona per al 2017

El pressupost inclou inversions per valor de 56,4 milions d'euros

El ple de la Diputació de Barcelona va aprovar ahir, amb els vots de CiU i ERC més el suport extern del PSC, un pressupost per al 2017 que puja a la xifra de 936,845 milions d'euros. El PP, Ciutadans i Entesa s'han abstingut, mentre que la CUP ha estat l'única formació que hi ha votat en contra. Aquesta quantitat representa un increment del 4,5% respecte als comptes de l'exercici actual.

L'increment del pressupost, segons va explicar el govern, ha estat possible gràcies a l'aprovació d'una operació de crèdit que deixa la ràtio d'endeutament en el 23,4%, una xifra que se situa per sota de les exigències que fixa la llei.

El pressupost inclou unes inversions per valor de 56,4 milions d'euros, un 8,39% més que aquest any. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va remarcar que amb aquest pressupost es podran desplegar diversos programes d'atenció a les persones, així com treballar a favor de l'equilibri territorial. “Cal sentir-se satisfets'', va subratllar Conesa. El vicepresident primer de la Diputació va afegir un tercer eix prioritari per a aquest organisme supramunicipal: l'aposta clara pel desenvolupament econòmic.

Pel que fa a les partides concretes que incorporen els comptes, que de moment s'han aprovat de forma inicial, destaca de nou el pla de xoc contra la pobresa, dotat amb 15 milions d'euros, el Servei Local de Teleassistència, amb 5,2 milions d'euros, el transport escolar, que es beneficiarà d'una partida de 6 milions, i les escoles bressol, per a les quals es reserven 23,5 milions. Els serveis socials municipals rebran 10,5 milions d'euros, mentre que en la promoció de la cultura s'ha previst invertir 73,1 milions d'euros.

LA XIFRA

15
milions d'euros
reserva el pressupost de la Diputació de Barcelona per al pla de xoc contra la pobresa.

LA FRASE

Hem elaborat un pressupost pensant a donar resposta a les necessitats de la població
Mercè Conesa
presidenta de la diputació

Les queixes de l'oposició

Bona part dels grups polítics de l'oposició van coincidir a denunciar que la Diputació de Barcelona està “finançant serveis que corresponen pagar al govern de la Generalitat”. La presidenta, Mercè Conesa, va atribuir aquesta situació, que no va xifrar, a “la llarga tradició de col·laboració econòmica entre la Diputació i la Generalitat”. Conesa va admetre que la col·laboració ha anat “a més” en els darrers anys però va recordar: “La situació excepcional de crisi i la manca de finançament de la Generalitat ens obliguen a pensar només a cobrir les necessitats dels ciutadans ja que, al cap i a la fi, els diners provenen dels seus impostos.”

Tant el PP com Ciutadans, tot i abstenir-se al·legant que el pressupost té en consideració algunes de les seves propostes, van denunciar que la Diputació destina diners “a finançar un projecte independentista”. El PSC va ser l'únic grup de l'oposició que hi va votar a favor. Pilar Díaz ho va justificar dient que el govern ha escoltat les reclamacions dels socialistes, com ara el pla de suport a les persones amb mobilitat reduïda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona