Administracions

municipal

inversions

Pineda invertirà 5,5 milions el 2017 estalviats aquest any

El ple aprova un pressupost de 28,4 milions, però utilitzarà el romanent del 2016 per afrontar les obres importants

Finançar beques de menjador i crear un pla contra el fracàs escolar, reptes

Pineda ja disposa de pressupost per al 2017, després que els comptes municipals superessin la votació del ple de dijous. Uns comptes que pugen a 28,4 milions d'euros, dels quals només 600.000 estan destinats a inversió. És una xifra molt baixa, però que es compensa amb escreix destinant el romanent positiu del 2016, que puja a 5,5 milions, a les obres més importants, i que es concentraran especialment en la remodelació urbana. En aquest sentit, tal com va enumerar el regidor d'Hisenda, Antoni Abad (PSC), amb aquesta partida es finançaran els projectes de quatre places: la històrica de les Mèlies, en ple centre urbà; la de la Pubilla, la de l'Estació i la de les Creus. També hi entraran el tancament perimetral de la pista poliesportiva del barri del Carme, la remodelació de la biblioteca del Poblenou i l'acabament de la nova oficina de turisme. “Farem inversió sense incrementar la pressió fiscal, repartirem més els recursos entre les diferents àrees i haurem reduït la taxa d'endeutament del 99% el 2007 al 35,26% l'any vinent”, va exposar el regidor d'Hisenda, Antoni Abad. El regidor també va obrir la porta a ampliar la participació en el pressupost, que fins ara s'ha dut a terme en col·laboració amb les associacions de veïns. “Es destinarà una partida de 420.000 euros perquè els ciutadans participin en les decisions que es prenguin sobre els seus barris”, va avançar. Els eixos principals del pressupost pinedenc continuen sent el desenvolupament econòmic, amb més d'un 25% de la despesa municipal; la seguretat ciutadana, amb un 12%; la cultura, amb el mateix percentatge, i l'atenció social i l'habitatge, amb un 8%.

La resposta dels grups de l'oposició als comptes va ser desigual. PsP i ICV-EUiA es van abstenir després que el govern del PSC i PDECat admetés algunes de les propostes fetes de marcat caràcter social, però van criticar la visió continuista dels mateixos, i ERC i el PP li van retreure “una absència absoluta de diàleg que evita poder arribar a acords”.

LA XIFRA

35
per cent és el nivell
d'endeutament que l'Ajuntament de Pineda assolirà el 2017. El 2007 va ser d'un 99%.

Transversalitat en educació

El govern de Pineda va admetre dijous en el ple, i no és la primera vegada, que el municipi pateix una doble lacra: l'atur enquistat, que genera baix poder adquisitiu, i un alt índex de fracàs escolar. Per lluitar contra aquests dos problemes, es van anunciar mesures concretes per l'any vinent. La primera és que l'Ajuntament crearà un fons per atendre les famílies que, tot i complir els paràmetres per poder accedir a una beca de menjador gestionada pel Consell Comarcal del Maresme, n'han quedat fora per falta de pressupost. La segona, i la més ambiciosa, neix després que la Generalitat rebutgés atorgar un pla educatiu d'entorn al municipi. Davant el que es considera una necessitat bàsica, l'Ajuntament posarà en marxa un programa transversal anomenat Dinamo orientat a buscar i aplicar mesures per ajudar a assolir un major èxit educatiu i formatiu. El PSC va reconèixer que tant PsP com ICV-EUiA havien aportat propostes en la mateixa línia que havien afavorit l'entesa. Es va convidar tots els grups a formar part de la comissió que ho gestioni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona