Administracions

municipal

gestió

Sabadell auditarà la gestió de serveis municipals externs

L'empresa pública Vimusa gestionarà el 2017 la zona blava

L'Ajuntament crea un servei d'anàlisi i projectes

Amb la mirada posada en futures municipalitzacions, l'Ajuntament de Sabadell aposta per fiscalitzar i tenir un major control dels serveis de titularitat municipal externalitzats. “Volem saber si estem oferint a la ciutadania uns serveis de qualitat a un preu just o si està pagant un preu excessiu per la qualitat dels serveis que rep”, afirma el regidor de Nova Economia, Albert Boada.

Per garantir que el pla d'avaluació ideat pel consistori tiri endavant s'ha creat un servei d'anàlisi i projectes que depèn d'Economia. Fins ara eren les mateixes regidories les encarregades de fer el control que, segons puntualitza Boada, “eren especialistes en el servei però no en matèria econòmica o jurídica”. Sabadell manté l'aposta per municipalitzar serveis plantejada en l'acord de govern del quadripartit d'esquerres –ERC, la Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell–, que es va veure reforçat per un acord de ple.

En aquest sentit, aquest 2016 s'ha apostat per la gestió directa del servei de grua que s'ofereix conjuntament amb Castellar i Barberà i existeix un conveni de col·laboració amb Badalona, Barberà, Ripollet i Cerdanyola per caminar cap a la municipalització de serveis. Segons Boada, en els últims mesos s'han fet estudis de diversos serveis i se n'encarregaran més al llarg del 2017.

Així, per exemple, s'ha demanat un estudi a la Diputació sobre les escoles bressol municipals. A curt termini, l'executiu espera estalviar-se un 10% del cost de la zona blava amb la recuperació del servei, que calculen que serà una realitat en el primer trimestre del 2017 i que l'empresa pública Vimusa, especialitzada en habitatge públic i aparcament, s'encarregarà de la gestió. En el cas del servei d'atenció domiciliària, després d'estudiar el cas Boada explica que es va plantejar fer una nova concessió però revisant punts, com per exemple l'increment del preu de l'hora de servei. Està en tramitació.

LA FRASE

Volem saber si estem oferint a la ciutadania uns serveis de qualitat a un preu just
Albert Boada
regidor de nova economia

L'aigua, els residus i el cementiri

L'Ajuntament ha posat en el punt de mira altres serveis que tenen concessions més llargues. És el cas de la gestió dels residus i la neteja viària, i el cementiri. El consistori preveu que al febrer finalitzi l'estudi sobre el grau de compliment del servei de neteja i en el cas del cementiri s'ha constituït una comissió tècnica per consensuar amb l'empresa una estructura més flexible pel que fa a la durada de les concessions dels títols funeraris. Pel que fa a l'aigua, amb l'empresa mixta CASSA, s'analitzen les tarifes i l a proposta d'inversions incloses en el Pla Director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona