Administracions

Municipal

Lloret suspendrà un any les llicències de pisos turístics

L'equip de govern portarà a l'aprovació del ple de dilluns la moratòria dels habitatges d'ús turístic, arran del creixement dels últims anys

Treballarà en una ordenança del sector

L'Ajuntament de Lloret de Mar portarà a l'aprovació del ple de dilluns una moratòria d'un any dels habitatges d'ús turístic (HUT). Aquesta moratòria ja es va plantejar el mes de setembre en una moció del grup d'ICV-EUiA. Llavors, però, l'alcalde, Jaume Dulsat, ja va explicar que el consistori treballava per “endreçar” els HUT i es va comprometre a frenar la concessió de noves llicències abans d'acabar l'any. Per tot plegat, va demanar al portaveu d'ICV-EUiA, Xavi Rodríguez Pacios, que retirés la moció, i el grup hi va accedir.

El nombre d'habitatges d'ús turístic ha crescut un 37% en els últims dos anys a Lloret de Mar. El 2014 n'hi havia 2.055 de registrats, el 2015 ja n'hi havia 2.447 i ara són 2.832. A banda d'això, també n'hi ha molts que no estan registrats. Mentre el consistori prepara una nova ordenança del sector, ha decidit congelar les llicències per obrir-ne de nous durant un any. El govern municipal, a més, vol establir un topall per barris per evitar que es continuïn registrant habitatges d'aquest tipus a les zones més turístiques. El segon tinent d'alcalde, Jordi Orobitg, va explicar que els informes tècnics municipals situen el llindar òptim de pisos d'ús turístic entorn dels 3.000. “Hem arribat a un límit raonable i sobrecarregar el municipi amb més places suposaria fer una pressió sobre serveis públics que no podem assumir”, alerta.

El 2014, l'Ajuntament ja va aprovar una modificació del POUM per adaptar-lo a la normativa de la Generalitat que regulava aquest tipus d'habitatges (que data del novembre del 2012), i en el ple del mes d'octubre passat, ja es va aprovar un increment de la taxa d'escombraries per als HUT. Orobitg va valorar que, si Lloret de Mar vol despuntar com a destinació de qualitat, no pot continuar creixent en aquest àmbit: “Ens hem d'exigir uns nivells d'ocupació raonables, una massificació no es correspon amb el criteri de sostenibilitat ni amb una destinació com la que pretenem que sigui Lloret”.

LA XIFRA

2.832
habitatges
d'ús turístic hi ha registrats actualment a Lloret de Mar, un 37% més que fa dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona