Administracions

Girona tindrà una oficina per obtenir fons europeus

El regidor Narcís Sastre serà qui s'encarregarà de la nova oficina de relacions exteriors i projectes europeus, que també tindrà un vessant diplomàtic

Estarà operativa el primer semestre del 2017

L'Ajuntament de Girona crearà els pròxims mesos l'oficina de relacions exteriors i projectes europeus, que dependrà d'alcaldia i tindrà com a responsable el regidor Narcís Sastre. La creació de l'oficina la va anunciar la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, durant la presentació del pressupost del 2017. Planas va destacar que actualment “el finançament és a Europa” i que el consistori creu “important” tenir una oficina destinada a presentar projectes per aconseguir fons europeus.

Sastre, per la seva banda, remarca que es tracta d'un tipus d'oficina que ja existeix a moltes altres ciutats i que l'equip de govern gironí va detectar que era “una mancança estructural” que tenien. Assenyala que al consistori ja existeix el gabinet d'estudis socials i europeus i que el que es fa ara és donar-li més rang i més personal. La nova oficina tindrà dues finalitats: d'una banda, centralitzar la recerca i la gestió de projectes europeus –que fins ara feia cada àrea–, i, de l'altra, ocupar-se de les relacions exteriors institucionals i diplomàtiques del consistori. La nova oficina tindrà dos tècnics que s'ocuparan de donar suport a totes les àrees, tant en el rastrejament com en la gestió com en la justificació dels projectes europeus. Sastre destaca que sobretot la recerca és una “feina feixuga” i que el fet de tenir-ho centralitzat en persones especialitzades facilitarà molt la tasca. També serà especialment útil en els projectes transversals. Un dels tècnics és el que ja treballa actualment al gabinet que ja existeix i l'altre sortirà d'un concurs públic que es convocarà.

Sastre detalla que el primer pas, més polític, es va fer fa ja unes setmanes nomenant-lo a ell regidor delegat d'afers exteriors, projectes europeus i ciutats intel·ligents, i que ara falta la part més tècnica de crear l'estructura. Bàsicament, la convocatòria i adjudicació de la plaça. La intenció és que la nova oficina estigui operativa al llarg del primer semestre del 2017.

LA FRASE

L'oficina s'ocuparà de les relacions exteriors institucionals i també de centralitzar l'accés a projectes europeus
Narcís Sastre
Regidor d'afers exteriors, projectes europeus i 'smart cities'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona