Administracions

Castelldefels, condemnat a pagar l'1% de la massa salarial

El TSJC dona la raó a CCOO, que reclama a l'Ajuntament l'1% de tres anys i que ara vol que s'hi inclogui el personal laboral

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a CCOO i ha condemnat l'Ajuntament de Castelldefels a tornar als treballadors l'1% de la massa salarial dels anys 2007, 2008 i 2009. Aquest 3% acumulat que s'ha de retornar afecta només el personal funcionari, però CCOO reclama que s'aboni també al personal laboral, perquè “a l'Ajuntament de Castelldefels s'acostuma a aplicar els mateixos criteris per al personal laboral i el funcionari”. Així ho assenyala la responsable de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament, Núria Luceno, que explica que l'origen del conflicte es remunta a la baixada del 5% del sou dels empleats públics. Tenint en compte això, la llei de pressupostos generals de l'Estat va preveure la pujada salarial de l'1% als treballadors. “L'Ajuntament de Castelldefels ho va incomplir, com tants altres ajuntaments”, afirma Luceno, que es mostra satisfeta amb la sentència però que reclama que s'estengui al personal laboral.

La responsable sindical assenyala que es desconeix la quantitat que haurà de tornar el consistori, “però pot ser un import econòmic de fort impacte per a les arques municipals”. La demanda col·lectiva que va interposar CCOO afecta els quasi 500 empleats municipals de Castelldefels.

Segons CCOO, l'Ajuntament “no va fer aquest pagament tot argumentant que els treballadors ja cobraven en les pagues extres el 100% de la nòmina, no com a altres administracions públiques”. El TSJC ha dictaminat que “aquests augments retributius s'aplicaran al marge de les millores retributives aconseguides als pactes prèviament firmats per les diferents administracions públiques”.

L'Ajuntament està obligat a pagar i l'únic recurs que podria presentar seria davant del Tribunal Suprem. L'Ajuntament està estudiant la sentència i com executar-la, segons explica una portaveu del consistori.

LA XIFRA

500
treballadors
municipals hi ha ara a Castelldefels. CCOO vol que el retorn s'apliqui també al personal laboral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona