Administracions

Ferrocarrils diu que vol continuar gestionant Núria

L'Ajuntament li adjudica directament fins al maig del 2018 la concessió dels comunals en espera de redactar les bases del concurs públic de la definitiva

Una plataforma reclama participar-hi

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha manifestat a través d'un comunicat fet públic ahir la seva satisfacció perquè manté la concessió de l'explotació del complex turístic, esportiu, excursionista i espiritual de la Vall de Núria per un any i mig més, tot i que aquesta concessió ara ja s'ha de renovar. Segons el comunicat, això ha de permetre continuar amb les negociacions iniciades entre l'Ajuntament de Queralbs i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per assolir el millor acord possible en interès de continuar potenciant Vall de Núria, com un dels principals motors turístics del territori. En aquest sentit, Ferrocarrils ha volgut deixar constància de la seva voluntat i compromís amb l'Ajuntament de Queralbs per continuar gestionant aquesta concessió, tal com ha fet des de fa més de vint anys. Aquest organisme del govern català ha fet pública així la seva posició respecte a la renovació d'aquesta concessió, atenent al fet que a partir del 2018 es convocarà un concurs públic, al qual podran aspirar els operadors privats que vulguin.

En l'última reunió del seu ple, l'Ajuntament de Queralbs ha aprovat en l'expedient d'adjudicació directa a favor de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya la concessió dels terrenys comunals d'aquest municipi ripollès que envolten el complex del santuari de la Mare de Déu de Núria i l'estació superior del tren cremallera de la Vall de Núria, per un període d'un any i mig. D'aquesta manera, Ferrocarrils mantindrà l'explotació i gestió d'aquests terrenys fins al dia 31 de maig del 2018.

L'anunci d'aquest organisme de la Generalitat coincideix amb la petició que ha fet l'associació Aiguavés, que aplega veïns i estiuejants de Queralbs i de municipis dins de l'àmbit d'influència del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, d'un pla d'acció conjunt per a la Vall de Núria impulsat per l'Ajuntament, els agents i particulars del territori i Ferrocarrils. L'entitat assenyala que aquest pla que reclama faria possible que la concessió no fos solament un contracte a llarg termini, sinó que també permetria fer-ne un seguiment i avaluar de manera constant els projectes i les condicions consensuades entre les parts.

L'alcaldessa de Queralbs, Imma Constans, ja ha dit que l'associació serà escoltada, però ha dit que es troben en el “punt zero” de la renovació de la concessió vigent de la gestió de la Vall de Núria.

LA XIFRA

95
anys
té la concessió de la Vall de Núria, traspassada pel govern espanyol al català.

LA DATA

31.05.18
És el dia en què
s'acaba l'adjudicació directa de la concessió per a la gestió de la Vall de Núria a Ferrocarrils

LA XIFRA

1
accés motoritzat
hi ha per pujar i baixar de la Vall de Núria, el tren cremallera que uneix Ribes amb el complex.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona