Administracions

Begues ha d'indemnitzar amb mig milió la gestora de la piscina municipal

El jutge dictamina que l'Ajuntament va modificar el contracte i va perjudicar l'empresa

Geafe nega que els canvis fossin consensuats, com diu l'alcaldessa

La piscina municipal sortirà cara a Begues. L'Ajuntament ha estat condemnat a pagar 260.000 euros a l'empresa Geafe per una sèrie d'incompliments del contracte entre els anys 2011 i 2014, la mateixa xifra que ja va haver de pagar per uns fets similars entre el 2008 i el 2011. Un total de 520.000 euros, doncs, perquè el jutge ha donat la raó a l'empresa, tot i que ha rebaixat la quantitat que aquesta demanava inicialment. El jutge considera que l'Ajuntament va aplicar de manera unilateral una sèrie de modificacions del contracte que van perjudicar Geafe, com ara l'organització de diverses sessions de cinema nocturn, l'ús gratuït de la piscina per a algunes entitats i la bonificació del 50% per a empadronats i contribuents de l'IBI.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, explica que el govern municipal va establir els anys 2005 i 2006 uns acords amb l'empresa fora del plec de condicions: “Va ser de manera consensuada amb l'empresa, que no va presentar cap impugnació.” El 2011, però, va arribar la primera demanda. “El pressupost municipal és de set milions d'euros. Per fer front a la indemnització hem hagut de desafectar una partida per rehabilitar una casa que volíem destinar a habitatge social.” La segona sentència va arribar al desembre: “En aquest cas no sé d'on traurem els diners. Som un poble petit, de 6.700 habitants, i prou dificultats tenim per tirar endavant”, es lamenta l'alcaldessa.

El 3 de gener va vèncer la concessió a Geafe, que prestava el servei des del 2001. No es prorrogarà el contracte i en la liquidació l'Ajuntament reclamarà 155.000 euros per la seva aportació a diverses millores, com ara la piscina d'aigua salina i la introducció de l'energia per biomassa. El gerent de Geafe, Ramón Valero, desmenteix que hi hagués cap acord amb el govern municipal: “L'Ajuntament ens va imposar una rebaixa en les tarifes amb la qual no estàvem d'acord perquè la viabilitat del projecte se n'anava en orris.” Tot i això, l'empresa volia evitar el conflicte, segons Valero, i va proposar a l'Ajuntament que mantingués els preus a canvi de millores, com ara l'ampliació dels vestidors i la construcció d'una sala de pàdel i una sala per a activitats. “Però van preferir anar al contenciós en comptes de negociar i han perdut”, assenyala el gerent de Geafe, que acusa el consistori de gestionar malament els diners públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona