Administracions

Municipal

Colau supera el tràmit de la qüestió de confiança i ja té el pressupost aprovat

Els comptes són vigents des d'avui, un cop expirat el termini que tenia l'oposició per fer una moció de censura

El volum d'inversió previst s'eleva a 430 milions

Oficiosament, era una opció que ja es donava per descomptada i que, per tant, només s'havia de formalitzar amb el temps. I això és el que ha passat avui, dia en què l'Ajuntament de Barcelona ja té oficialment aprovat, i en vigor, el pressupost per a l'exercici 2017. Un tràmit que, enguany, ha adquirit la categoria d'excepcional pel mecanisme triat per ratificar-lo, com ha estat el de la qüestió de confiança.

Per als no avesats, aquesta és una fórmula prevista per la llei orgànica del règim electoral general (Loreg) per poder tirar endavant els comptes en cas de no disposar de la majoria política per fer-ho. I això és el que li ha passat a l'alcaldessa, Ada Colau, que en el ple del 23 de desembre passat va decidir utilitzar aquesta drecera per la falta de suports. Les regles de joc determinen que quan es va per aquest camí s'obre un termini de 30 dies perquè l'oposició pugui plantejar una moció de censura. Una possibilitat, aquesta, que en el cas del consistori barceloní estava condemnada ja d'antuvi, com ho demostra el fet que en aquest temps cap partit ha fet el més mínim moviment, real, per bastir una alternativa a Colau. No hi havia recorregut possible. Només calia, doncs, esperar que passés aquest mes de rigor i liquidar el formalisme.

En tant que no s'ha sotmès a una negociació política estricta, un procés que per naturalesa obliga a fer renúncies de plantejaments propis i a haver d'acceptar-ne de la resta de partits, el projecte de pressupost està fet a mida del govern de BComú i el PSC del primer a l'últim capítol. Puja a 2.736,2 milions, amb un capítol d'inversions de 429,1 que representa un increment del 8% respecte al 2016. Del total d'aquesta suma, l'executiu local destaca la dada que 141,6 milions es destinaran a la construcció o condicionament d'equipaments. Entre el ball de xifres i indicadors inclosos en els comptes, destaca el de l'impacte del deute –un 33% respecte als ingressos corrents–, que continua en un nivell més que òptim.

LA XIFRA

2.736,2
milions
d'euros és la quantitat total a què puja el pressupost, dels quals 2.151,4 corresponen a despesa corrent.

Fil a l'agulla a l'indicador de preus de lloguer

L'alcaldessa de Barcelona es va reunir ahir amb representants de plataformes digitals, entitats socials i col·lectius professionals per començar a elaborar un índex de referència dels preus del mercat de lloguer. Segons fonts municipals, els assistents han coincidit en la necessitat de revertir l'actual escalada inflacionista que afecta el sector i que, segons els experts, amenaça d'expulsar la població permanent de l'urbs i desplaçar-la per inquilins temporals amb més poder adquisitiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona