Administracions

Un gran talús minimitzarà l'impacte de la zona industrial de Palamós

El projecte, un cop s'aprovi, preveu concentrar les naus a la zona de la Pietat, fer un vial nou d'accés des del giratori i una via verda per accedir a Bell-lloc

L'equip de govern de Palamós, d'ERC i CiU, no es mou ni un mil·límetre del seu plantejament de fer la zona industrial al sector de la Pietat, tal com es preveu al pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), i on des de fa vint-i-cinc anys hi ha instal·lada la Hutchinson.

L'alcalde, Lluís Puig, defensa la necessitat que la població disposi d'aquest espai i manté la proposta de passar de les 45 hectàrees actuals, que es van preveure en el POUM aprovat el 2008, a 25. Puig creu que el sector empresarial reclama una solució i que “no és viable deixar de fer la zona industrial”, i hi afegeix que en aquests moments no hi ha naus per llogar a la població i que moltes petites activitats que estan al centre del poble no poden créixer.

Amb tot, i segons Puig, el govern és totalment conscient de la importància de l'entorn natural. Per això, i segons l'alcalde, es vol preveure un talús perimetral per minimitzar l'impacte de les naus industrials. A més, també es faria una via verda que permetés connectar Palamós amb la vall de Bell-lloc, un dels grans pulmons verds de la població, per no haver de passar directament pel mig d'aquest espai. L'alcalde explica que també es farà un vial que connecti des del giratori de la C-31 fins a la zona industrial.

El 2008, la Comissió d'Urbanisme de Girona, un cop feta l'aprovació inicial del POUM de Palamós, va fer dividir el polígon industrial en dues unitats diferenciades. La previsió era definir una superfície neta de 191.000 m² de sòl industrial. Ara fa uns mesos, un contenciós judicial va fer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lés les actuacions urbanístiques.

LA FRASE

Defensem la necessitat que Palamós ha de tenir una zona industrial per responsabilitat
Lluís Puig
alcalde de palamós

LA XIFRA

25
hectàrees
és la proposta que fa el govern per a la zona industrial –ara en fa 45–, però la manté a la Pietat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona