Administracions

Els industrials de Palamós alerten de la necessitat urgent de zona industrial

L'Agrupació Palamosina d'Empresaris Industrials defensa la viabilitat de la zona industrial, les mesures correctores i la urgència que té el sector de naus

L'Associació Palamosina d'Empresaris Industrials aposta decididament per desencallar la zona industrial al sector de la Pietat, tal com es preveu en el pla general d'ordenació urbana (POUM), i, a més, defensa que cal tramitar-ho amb celeritat.

Guillem Marín, secretari d'aquesta entitat formada per 18 industrials –n'havia arribat a tenir una setantena– explica que, al marge de la sentència judicial que obliga a tornar-ho a tramitar, el projecte que ara es vol impulsar està “absolutament adaptat a les necessitats de la població i és respectuós amb el medi ambient ”. Però per Marín també cal destacar la necessitat urgent de naus industrials: “Moltes empreses no poden créixer i, fins i tot, es plantegen marxar. A més, altres de més petites, situades al centre del poble, ara mateix, no tenen opcions.”

Per Marín les dades parlen per si soles. Des de l'inici de la crisi, el 2008, a Palamós s'han perdut en aquest sector uns 102 centres de treball. Però, ara mateix, el sector industrial és l'únic que genera ocupació assalariada estable i, a més, aporta més mà d'obra qualificada. Segons el pla estratègic de desenvolupament local de Palamós 2025, el 77,5% dels centres de treball són de fins a cinc treballadors, mentre que el 20,7% van dels sis a 50 treballadors. Hi ha altres derivades, com ara la importància de poder abordar un projecte a llarg termini: “Ara mateix no hi ha naus a Palamós i ens trobem que en molts casos el lloguer és mensual i molt alt amb empreses que tenen el negoci repartit en diversos locals”, destaca Marín.

LA FRASE

Hi ha una demanda absolutament real de naus industrials a Palamós; alguns es plantegen marxar
Guillem Marín
secretari agrupació palamosina d'empresaris industrials

LA XIFRA

18
associats
té aquesta entitat que quan va néixer, i abans de la crisi, n'havia arribat a tenir una setantena.

Una proposta que redueix la zona a la meitat

Amb el precedent de la implantació des de fa 25 anys de la Hutchinson ja a la Pietat, el govern, d'ERC-CiU, treballa en una proposta consensuada amb els industrials, i que s'ha exposat a la resta de grups, en què planteja mantenir-la en el mateix espai; és a dir, el sector de la Pietat, però passar de les 45 hectàrees actuals, que es van preveure en el pla d'ordenació urbana municipal (POUM) aprovat el 2008, a només 25.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona