Administracions

municipal

el cas de la llotja

Allau de mocions a la Paeria per la crisi de la Llotja

El PDeCAT, ERC, la Crida i el Comú presenten mocions per reclamar auditories, plans de futur i que s'aclareixin irregularitats

Deute de nou milions de CNC i empreses de serveis que treballen sense contracte

El ple de la Paeria de divendres inclourà un ampli debat, que es preveu intens, sobre la Llotja de Lleida. No hi ha cap expedient sobre la taula, però sí fins a quatre mocions dels grups PDeCAT, ERC, la Crida i el Comú, cada grup amb crítiques i propostes diferents, però que descriuen la greu crisi que viu la gestió i el futur del palau de congressos i teatre.

En les quatre mocions es reclamen explicacions i informació sobre la gestió i la situació financera, es proposen plans de viabilitat i també s'exigeixen responsabilitats polítiques. La més concreta la fa ERC, que demana la dimissió del conseller delegat de l'empresa municipal Centre de Negocis i Convencions (CNC), Rafael Peris, que és el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica.

De les explicacions que van donar ahir els portaveus dels grups promotors de les mocions destaquen les irregularitats que, al seu entendre, s'han anat detectant en els darrers mesos i que impliquen greus incompliments de contracte per part de la concessionària de la gestió, com ja va denunciar la Crida. ERC va afirmar ahir que CNC té ja unes pèrdues acumulades del 2010 de nou milions d'euros, i “si no hi hagués la Paeria darrere ja haurien abaixat la persiana”, segons Carles Vega. El PDeCAT i Unió exigeixen una due diligence, és a dir, una completa auditoria financera i de gestió. El Comú va posar al descobert que l'empresa Zúcar treballa sense contracte a la Llotja des de finals del 2015, no té registrat a l'autoritat de protecció de dades el fitxer dels Amics de la Llotja, que conté dades personals de 46.000 persones, i va acusar directament l'anterior gerent de la Fundació de la Llotja de Lleida, Jesús Costa, de posar traves a la concessionària La Llotja de Lleida SA, fins i tot cedint la gestió de la venda d'entrades a Zúcar. La Crida, per la seva part, reclamarà a la Paeria reversió del terreny annex a la Llotja i que va servir per finançar-ne la construcció.

LA XIFRA

8,9
milions d'euros de pèrdues acumulades a CNC des del 2010. Enguany ja es preveuen pèrdues d'1,2 milions.

Dues societats sense treballadors

El govern municipal i el conseller delegat, Rafael Peris, facilitaran informació als consellers de CNC demà, quan s'ha convocat una nova reunió del consell d'administració d'aquesta societat municipal propietària de la Llotja. Aquesta empresa des de fa poc temps té un sol treballador, un gerent, i, fins ara, només tenia la funció de cobrar el cànon del concessionari. Les tasques de control financer i gestió es contractaven a empreses o professionals externs. El mateix passava amb la Fundació Teatre de la Llotja, la societat creada per la Paeria per gestionar la programació cultural de la Llotja. Aquesta fundació no tenia cap empleat. Les tasques de gerència les feia Jesús Costa, gerent de la fundació del Paisatge Urbà, que ja s'ha dissolt, i Costa ha estat acomiadat amb una indemnització de 32.000 euros. L'oposició denuncia que no existeix cap document que justifiqui que aquell gerent pogués fer feines a la Llotja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona