Administracions

Un canal per evitar inundacions a la Borna, a Begur

El barri, amb un fort pendent, es veu afectat per les fortes pluges

El canal farà 62 metres i serà esglaonat

Un canal d'uns 62 metres d'allargada ha de permetre intentar minimitzar les inundacions a la urbanització de la Borna de Begur, la qual disposa d'uns carrers amb molt pendent.

L'empresa Argon Informàtica està executant a bon ritme les obres de construcció del canal, que és la principal acció del projecte. L'actuació es complementa amb la construcció de cinc punts de recollida per evitar que l'aigua circuli pels vials. “La previsió és que l'obra estigui enllestida abans de Setmana Santa”, ha destacat l'alcalde, Joan Loureiro, que ha volgut recordar que aquesta infraestructura d'aigües plujanes de la Borna era “una prioritat per una qüestió de seguretat”.

El projecte, amb un pressupost de 137.810 euros, comportarà l'acabament de la urbanització de tots els serveis bàsics de la Borna, en gran part edificada.

El canal té forma esglaonada per evitar que l'aigua pluvial agafi massa velocitat. El primer tram del canal va del carrer de la Font al carrer de ses Falguerines, amb una llargada de 30 metres. I el segon, de 32 metres, del carrer de ses Falguerines al carrer del Rec de l'Aigua. El que sí que s'ha entubat ha estat el pas per sota els carrers de ses Falguerines i del Rec de l'Aigua, abocant tota l'aigua a un rec natural que acaba a mar, entre sa Tuna i el cap de Begur.

LA FRASE

Hem tingut clar que aquesta actuació era una prioritat per una qüestió de seguretat de les persones
Joan Loureiro
alcalde de l'Ajuntament de Begur

Una solució insuficient

El projecte va ser encarregat per l'Ajuntament a l'empresa Ingur perquè busqués una solució al problema de l'acumulació de les aigües plujanes als punts baixos d'alguns carrers i que causen greus problemes als veïns propers que resulten inundats. Darrerament, l'Ajuntament va intentar arranjar la problemàtica amb la col·locació d'una sèrie de reixes i embornals connectats a la xarxa d'aigües residuals. Però va quedar clar que la solució era insuficient, segons es diu en el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona