Administracions

Municipal

La Paeria auditarà la Llotja, però rebutja dimissions

Prosperen part de les demandes de més control de l'oposició i s'insta l'empresa pública CNC a recuperar el solar que va servir per finançar l'equipament

El PSC es queda sol defensant l'ús del català arreu de l'Estat

L'Ajuntament de Lleida encarregarà una due diligence, és a dir, una auditoria financera, de gestió i patrimonial per al Centre de Negocis i Convencions SA (CNC), empresa propietària de la Llotja; la concessionària de la gestió de l'equipament i també sobre la fundació pública Teatre de la Llotja des de la posada en marxa, el 2010, del Palau de Congressos i Teatre. Així ho proposava una moció de CiU, avalada al ple de la Paeria d'ahir per ERC, la Crida-CUP, el Comú i el PP. El text demana que es posi a licitació la redacció de l'informe en un mes i també que CNC tramiti la reversió del solar annex a la Llotja, la venda del qual, per 50 milions, va permetre construir l'equipament.

El portaveu de CiU, Toni Postius, creu que el propietari del solar, el BBVA, podria presentar en breu algun projecte per evitar aquesta reversió, però l'alcalde, Àngel Ros, va dir que ho desconeixia i es va limitar a dir que avalava evitar pròrrogues en els terminis per edificar-hi.

També es va aprovar l'elaboració d'un pla de viabilitat de la Llotja, a instàncies d'ERC, i el control del fitxer dels Amics de la Llotja. En canvi, es va rebutjar la dimissió del regidor i conseller delegat de CNC, Rafael Peris.

No va ser un bon dia per al PSC, ja que, tot i mantenir ferm el tripartit que forma amb el PP i C's, els populars es van desmarcar en alguns punts, facilitant aquestes auditories que no volia. El PSC també es va quedar molt sol en la moció que defensava més presència del català a la resta de l'Estat. El recent pacte amb C's per fer el web municipal bilingüe va convertir el PSC en l'ase dels cops de l'oposició i els habituals socis no van fer res per evitar-ho.

De l'intens debat sobre la Llotja queden les crítiques per les irregularitats denunciades pels grups de l'oposició i la defensa de la gestió i control per part de Rafael Peris, que va demanar consens sobre la futura viabilitat de la Llotja.

Descarten empadronar en pisos ocupats

El ple va tenir un moment de tensió pels crits i insults que van rebre la majoria dels regidors de membres de Mariola en Moviment, ja que se'ls va rebutjar una moció en què demanaven poder ser empadronats amb domicili als pisos que tenen ocupats. Fer això, que els permetria tenir accés directe a metge de capçalera i ajuts, avalaria les ocupacions il·legals i, per això, es va rebutjar. El govern els va oferir poder-se empadronar als centres cívics. També es va descartar la moció de l'associació gitana Futur per fer un pla de suport a famílies sense llar. La Paeria afirma que hi treballa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona