Administracions

Tretze municipis de la Selva, units per promoure el vescomtat de Cabrera

El projecte per desenvolupar turisme cultural a la comarca a través dels Cabrera tindrà 809.600 euros de finançament dels fons europeus Feder

Un projecte desenvolupat pel Consell Comarcal de la Selva per promoure el turisme cultural aprofitant el fil conductor del vescomtat dels Cabrera ha estat un dels “guanyadors”, segons va remarcar ahir la consellera de Governació, Meritxell Borràs, dels fons europeus Feder, i tindrà una inversió del govern de 809.600 euros. El cost global del projecte, que pretén generar una proposta cultural i turística que atregui nou públic i promoure l'activitat econòmica i cultural a la zona, és d'1,8 milions d'euros. Implica directament tretze municipis de la comarca, que contribuiran al seu finançament, tot i que no a parts iguals.

La presentació del projecte, batejat com a Producte turisticocultural vescomtat de Cabrera, es va fer ahir a Vidreres, on el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va explicar que fa uns mesos es va escripturar el castell de Montsoriu com a propietat del Consell. Aquesta edificació històrica que cada any bat rècords de visitants va ser cedida fa 25 anys, segons va explicar Balliu. Els pobles directament vinculats al projecte són Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres. En tots aquests hi ha castells, cases fortes o patrimoni eclesiàstic vinculat als Cabrera. El projecte està estructurat en fases, i en la primera, que durarà mesos, els tècnics i representants locals treballaran en un relat o personatge que pugui unir els municipis en la seva promoció cultural. A més, una part del projecte anirà a millorar equipaments, sobretot el castell de Montsoriu, el Museu de la Gabella i el castell d'Hostalric.

La consellera de Governació va destacar la bona feina del Consell en el projecte, i va destacar que per ser mereixedors del finançament dels fons Feder a banda de tenir un projecte molt potent “s'ha de ser molt curós amb el medi natural i l'entorn”. També va dir que, “a diferència del govern de l'Estat”, la Generalitat posa els fons “en mans dels consells perquè es pugui posar en marxa des del món local”.

LA XIFRA

1,8
milions
d'euros és el pressupost del projecte per crear un producte cultural al voltant del vescomtat de Cabrera.

LA FRASE

Cal generar oportunitats com aquesta perquè tothom pugui viure al seu territori i es pugui desenvolupar
Meritxell Borràs

Un llegat estès a tot el territori

El vescomtat de Cabrera va ser una de les senyories feudals més importants de Catalunya des del segle XI fins al segle XIX, i ha deixat un gran llegat en forma d'elements patrimonials i elements també intangibles, com ara històries, llegendes i personatges. Tant la Generalitat com el Consell van remarcar que aquest projecte afecta gran part de la comarca i té un gran potencial econòmic. Es desenvoluparà fins a l'any 2020 i un milió d'euros provindrà de les aportacions dels ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona