Administracions

Figueres avalua el cost de les pintades del Dia de la Dona

Dimecres molts indrets de la ciutat van aparèixer bruts amb pintades reivindicatives fetes amb esprais de color lila

Marta Felip va condemnar les accions i ja se'n busquen els responsables

Figueres es va despertar dimecres passat amb múltiples pintades en mobiliari públic i en façanes i parets de la ciutat, amb evidents referències al Dia Internacional de les Dones. Ahir al matí, la Guàrdia Urbana de Figueres va efectuar un recorregut complet per la ciutat per confeccionar una llista exhaustiva de les afectacions per tal que els serveis tècnics del consistori puguin calcular què costarà a la ciutat esborrar o minimitzar les pintades. En una primera revisió s'han trobat pintades a la Ronda Sud i a quatre places: la de l'Ajuntament, la d'Ernest Vila, la de Josep Pla i la de l'Escorxador. Entre les afectacions hi ha mobiliari urbà pintat, com bancs, lavabos públics, terres, parets i portes, i també persianes de negocis particulars. La majoria de les pintades estan fetes amb esprai de color lila. Fonts de l'Ajuntament asseguren que treballen per identificar-ne els autors i no es descarta fer ús de d'enregistraments en vídeo fets en espais públics per descobrir l'autor o els autors de les pintades.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va respondre-hi inicialment per mitjà d'un missatge emès per les xarxes socials i confirmat ahir en declaracions a aquest diari. Felip va “condemnar” les pintades realitzades “amb motiu del Dia Internacional de les Dones en diversos punts de la ciutat”. Felip va subratllar que aquests actes incívics “incompleixen l'article 40 de l'ordenança de civisme i convivència”. Aquesta normativa especifica que està prohibit “realitzar qualsevol tipus de pintada o grafits sobre elements del paisatge urbà i a les instal·lacions, equipaments, mobiliari urbà, jardins i vies públiques en general, sense autorització expressa de l'Ajuntament”. En l'ordenança, així mateix, s'afirma que en cap cas es podran fer pintades o grafits sobre monuments i edificis públics, especialment en els catalogats. L'alcaldessa va afirmar que per fer “reivindicacions no és necessari causar danys en l'espai públic i el mobiliari urbà, que és propietat de tothom”.

LA DATA

O8.O3.17
Dia de les Dones
Les pintades van descobrir-se abans-d'ahir al matí. Ahir se'n van veure més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona