Administracions

municipal

civisme

Veto al futbol en places de Torroella arran d'una lesió

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí prepara un seguit de rètols per prohibir la pràctica del futbol a les places del nucli antic –les de la Vila, els Dolors i el Peix– i alguns espais enjardinats. La mesura, reivindicada llargament per alguns veïns, arriba després que dimarts una dona de 78 anys caigués per l'impacte d'una pilotada i acabés amb un braç trencat. En altres casos, la pràctica futbolística també ha provocat molèsties als usuaris de les terrasses de bars.

L'alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que eren reticents a prohibir activitats en què hauria d'imperar el sentit comú, i van apostar perquè agents de la policia local fessin de mitjancers amb nens i pares. Però com que no se n'han sortit i sovint els adolescents o els mateixos pares adduïen que no hi havia cap prohibició explícita, el govern local ha acabat decidint instal·lar els cartells, que l'alcalde explica que estaran penjats d'aquí a pocs dies. Rufí concreta que el veto explicitarà el futbol, amb xuts forts i corredisses, “però que tampoc es tracta d'impedir que un pare o una mare puguin jugar amb un infant i una pilota”.

Una veïna, Carme Garcia, que ha demanat que s'adoptessin mesures des del 2014 –quan la seva neta de 2 anys també va rebre una pilotada a la cara– valorava positivament el canvi de parer, tot i lamentar que “arriba tard”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona