Administracions

ferrocarrils

expedient

Expedient a Renfe per un incident al túnel de les Glòries

La companyia no va comunicar a la Generalitat una filtració de les obres que va arribar a una zona de vies

L'incident va obligar a alentir els treballs a la plaça

La Generalitat obrirà un expedient informatiu a la companyia Renfe per no haver-la informat de dos incidents a les obres de la plaça de les Glòries de Barcelona, i que haurien afectat zones de trànsit ferroviari. Segons relatava ahir La Vanguardia, aquests episodis van tenir lloc l'abril de l'any passat. A conseqüència dels treballs de construcció dels murs pantalla del túnel que ha de travessar la plaça, hi va haver una filtració de formigó i bentonita –aigua barrejada amb fang– que va arribar fins a les infraestructures ferroviàries que també discorren pel subsol de la zona, i per on circulen combois de les línies R1 o R2 de rodalies. Segons van explicar ahir fonts de l'Ajuntament de Barcelona, la fuita es va originar en un conducte vell que estava en desús i del qual no es tenia constància, ja que no havia estat detectat ni ressenyat ni en el projecte tècnic ni per Adif. Si bé el consistori insistia ahir que l'incident no va amenaçar la seguretat del trànsit dels trens, el raig de bentonita sí que hauria afectat un comboi que hauria quedat l cobert d'aigua i fang.

Malestar de Rull

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assegurar ahir que havia tingut coneixement d'aquests fets a través dels mitjans de comunicació, perquè ni Renfe ni Adif en van informar la Generalitat. “No pot ser que una informació tan rellevant no hagi estat comunicada al titular formal del servei de rodalies, que és la Generalitat”, va afirmar Rull, que hi va afegir que aquesta situació no s'hauria donat si les filtracions s'haguessin registrat en les línies de FGC.

Tant des de la Generalitat com des de l'Ajuntament s'ha volgut insistir en el missatge que el pas de trens pel subsol de les Glòries és avui dia totalment segur, un cop es va impermeabilitzar el mur afectat amb injeccions de resina. El que no va poder evitar, però, el succés va ser que s'aguditzés el retard que acumulen les obres del túnel de les Glòries, ja que els treballs de formigonat en la cota afectada per la filtració es van haver de fer en horari reduït i de nit per evitar possibles mals majors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona