Administracions

judicial

cas ditec

La fiscalia veu indicis de prevaricació en el cas Ditec

La investigació oberta arran d'un concurs públic a Aigua del Solsonès passa a mans dels Mossos, que hauran d'aclarir els fets

S'observen presumptes coaccions que s'haurien fet a l'exsecretari

La fiscalia provincial de Lleida ha admès a tràmit la denúncia per l'anomenat cas Ditec en observar “clars indicis de la comissió d'un delicte de prevaricació” per part de membres de la junta i de personal tècnic de la Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès (MAAS) i d'un delicte “de coaccions” que s'haurien fet cap al ja exsecretari Candi Pujol, persona que va posar l'afer en coneixement dels jutjats (vegeu l'edició del 2 de març).

Segons fonts judicials a les quals ha tingut accés aquest diari, la denúncia i tota la documentació relacionada amb el cas passaran ara a mans de la unitat territorial d'investigació dels Mossos d'Esquadra de Manresa, que hauran de confeccionar un atestat dels fets denunciats. Amb aquesta mesura, el fiscal busca “aclarir els fets i tenir una perspectiva objectiva dels mateixos”.

El cas Ditec fa referència, sobretot, a les presumptes irregularitats comeses pel director tècnic de l'ens, Alexandre Freixes, a l'hora d'adjudicar contractes a una empresa directament vinculada a ell (Ditec SL). Es tracta d'una companyia que ara gestiona el seu fill, però que amb anterioritat havia estat administrada pel mateix Freixes.

El cas va ser destapat el gener d'aquest any (vegeu l'edició del dia 21) per l'aleshores president de la Mancomunitat, Joan Solà, que es va oposar a la contractació de Ditec en el darrer concurs públic de serveis en entendre que existia una “clara incompatibilitat” per la relació familiar existent. Ni Solà ni Pujol ja no són a la Mancomunitat. Solà es va veure forçat a plegar després que la majoria del ple de la mancomunitat aprovés una moció de censura contra ell pocs dies després d'haver esclatat el cas, i Pujol va ser acomiadat pocs dies després d'haver-lo portat als jutjats.

En el seu escrit, l'exsecretari denunciava presumptes delictes de prevaricació, de coacció, d'intimidació, de falsedat documental i, en una ampliació de la denúncia, també de tràfic d'influències. Tots relacionats amb el concurs públic qüestionat. D'aquests, la fiscalia n'investigarà, de moment, dos: el de prevaricació i el de coaccions.

Al ple de Solsona

En paral·lel, com ja va publicar aquest diari, la junta actual de la Mancomunitat està estudiant si denuncia l'exsecretari per “difamació”. Al Solsonès, el cas té ja cua. Demà el cas es debatrà al ple de Solsona a petició de la CUP, que ha demanat que s'auditi l'ens.

LA DATA

21.01.2016
És el dia que es van destapar els tres informes que aconsellaven no continuar contractant Ditec SL.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona