Administracions

Intervindran a Ca la Pruna de Pals per potenciar-la

Aquest edifici, antigament el mas Illa, és una de les cases més importants de la població i data del segle XV

L'Ajuntament ja disposa d'un estudi per valorar les actuacions que s'hi han de fer

L'equip de govern de Pals, de Junts per Pals-AM i del PDeCAT, aposta per potenciar Ca la Pruna, una de les cases medievals més importants de la vila. I ho vol fer sabent la seva situació actual, després de diverses actuacions de rehabilitació que s'hi han fet, especialment a partir de la dècada dels anys 70 del segle passat.

La regidora d'Urbanisme, Maite Servià (PDeCAT), explica la importància de disposar d'aquest equipament, però remarca la necessitat, tot i les actuacions que s'hi han anat fent, de saber com està per plantejar possibles accions per dotar-lo de contingut. L'estudi és clar: Ca la Pruna és un edifici que està en ús, però dotat d'unes instal·lacions primàries que “actualment han quedat obsoletes pels requeriments que tenen les activitats que s'hi estan desenvolupant”. Per això, i amb la informació recollida, a l'estudi tècnic es proposa una intervenció en les instal·lacions existents de fontaneria, sanejament climatització ventilació, electricitat, seguretat, telecomunicacions i protecció contra llamps, a més de l'accessibilitat.

Això fa preveure una nova acció de rehabilitació per dotar aquest característic l'edifici d'un ascensor per garantir l'accessibilitat a cada planta. Per la seva ubicació es duria a terme l'enderroc puntual de forjats i es realitzarà el fossat amb murs de formigó i la caixa d'ascensor amb obra ceràmica. A cada planta també caldria habilitar un espai per a les instal·lacions i els banys.

Un referent per a Pals

Ca la Prunaés la denominació actual del mas Illa, una de les cases mes importants en la història medieval i moderna de Pals. Els membres de la família Illa ja apareixen a principis del segle XV, vinculats al cultiu i la comercialització de cereals, principalment arròs. De fet, inventaris antics revelen l'existència d'un molí arrosser a la planta baixa del mas. L'edifici fou cremat durant la primera guerra carlina (1833) i sensiblement alterat per les restauracions de la dècada dels 70. Malgrat tot, encara són visibles restes de murs baix medievals i diferents ampliacions dels segles XVI al XVIII.

Maite Servià és conscient de la important inversió que caldrà fer-hi, però remarca la necessitat de “saber l'estat actual i les accions que cal dur-hi a terme per rendibilitzar aquesta operació i recuperar al màxim tot el potencial de Ca la Pruna”.

LA FRASE

Volem dotar de contingut Ca la Pruna, però ens calia saber com està i què cal fer-hi
Maite Servià
regidora d'urbanisme de l'ajuntament de pals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona