Administracions

ERC i CiU de Palafrugell uneixen forces pel Golfet

Les dues formacions aproven la moció republicana per aturar les obres del xalet

L'alcalde adverteix clarament que la moció no és de compliment obligatori

ERC i CiU, ambdues formacions –tret del regidor d'UDC– a l'oposició, van escenificar en el ple d'ahir la seva bona sintonia en un exercici que va tenir molt de política florentina, pel que fa a les formes. La moció d'ERC, que demanava la suspensió de les obres del xalet del Golfet, va prosperar amb els canvis que va proposar el cap de CiU, Albert Gómez, i que els republicans van acceptar en la seva totalitat. Una votació clara al seu favor: el govern, format pel PSC (7), l'Entesa (1) i un regidor de CiU, va votar-hi en contra; ERC(7) i CiU (4) van votar-hi a favor, i el regidor no adscrit –abans de C's– es va abstenir.

L'alcalde, Juli Fernández, va ser molt clar i va dir que l'equip de govern “tenia l'obligació de defensar els seus actes administratius”, especialment si, com sostenen “tots els informes”, són legals. També va voler recordar als grups que la moció republicana, tot i ser aprovada, “no era de compliment obligatori”.

Al començament del ple es va llegir el cartipàs. Un tràmit, però va ser significatiu perquè representa el tret de sortida d'una nova etapa en minoria per part del govern. Les cartes són sobre la taula i la possibilitat d'una moció de censura és cada vegada més factible. El Golfet va ser un laboratori i coherent amb el que ha defensat ERC. En el ple també es va fer explícit el pas del regidor de C's, Vitor Girbal, com a regidor no adscrit, després de la mala sintonia amb el partit. De fet, aquest va demanar-li per escrit que deixés de militar a la formació.

Uns treballs que no s'aturen

Mentre en el ple es va escenificar alguna cosa més que una picabaralla política a l'entorn de les obres del xalet del Golfet, els treballs continuen el seu curs i sense aturador. Ahir a la tarda es treballava per deixar-ho tot llest per posar el ciment que ha de servir per a l'accés a la casa. El més endarrerit seria, en tot cas, tot el que envolta la piscina, però només és una qüestió de prioritats a l'hora d'executar l'obra. Les obres del xalet ja han passat el 80% del previst en el projecte. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va explicar el 2 de març que l'Ajuntament de Palafrugell va fer-los arribar una “exhaustiva documentació” justificant l'atorgament de la llicència i que ho estan estudiant tot”. En poc més de deu dies el jutge haurà de dir si les obres s'aturen o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona