Administracions

municipal

La plantilla esclata contra el govern badaloní en sentir-se tractada de “mediocre”

Indignació després que l’executiu avali un estudi que indica que el clientelisme ha portat a la mediocritat professional

Tots els sindicats fan públic el seu enuig

Tots els sindicats que representen els treballadors de l’Ajuntament de Badalona s’han revelat aquesta setmana contra el govern municipal de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA després que l’executiu, a través de l’àrea de Badalona Democràtica, s’hagi referit i així mateix hagi avalat un estudi extern que indica que el model clientelar que s’ha aplicat els darrers anys a l’hora de contractar personal ha conduït a la mediocritat professional dins l’administració i a una plantilla polititzada. L’estudi, encarregat pel govern de Badalona al catedràtic de la UPF, Carles Ramió, està en mans de l’executiu local des de fa més d’un any però se’n desconeixia el resultat. Aquesta setmana passada ha sortit a la llum després que el govern de Badalona n’hagi fet menció per reforçar l’acord que l’Ajuntament ha signat amb el SOC per garantir la transparència en la contractació temporal.

Arran d’aquestes declaracions, el govern les ha vistes de tots colors amb els comunicats emesos per alguns sindicats. La UGT qualifica les declaracions de l’executiu de “tremendes” i considera que el debat generat “vol tapar la inacció, el bloqueig, la incapacitat, la passivitat i la insolvència del govern local”. Des de CATAC s’exigeix al govern de Badalona que es pronunciï i recorda que hi ha places que ja haurien d’estar convocades des de fa temps. “Governar és organitzar, gestionar i implementar polítiques públiques, no instal·lar-se en la mediocritat inactiva d’enviar piulades per desprestigiar aquells que han de portar a terme aquestes polítiques”, subratlla aquest sindicat en un comunicat que ha fet arribar a la plantilla.

La PSU, el sindicat amb més delegats, no escatima en crítiques. “Els mediocres són els nostres companys polítics, que són personal eventual i cobren del mateix lloc que els empleats municipals. I els d’ara són els més mediocres que hem conegut mai”, sosté.

CCOO també ha expressat el seu malestar per les declaracions del govern. “L’informe té més d’un any. Sembla que només es busqui marejar la perdiu i continuar perdent el temps”, assenyalen fonts de Comissions, que lamenten que des del govern “es facin sortides de to que no porten enlloc”.

Un 29% de la plantilla de l’Ajuntament és temporal

Ja fa anys que a Badalona es va repetint la reclamació dels sindicats perquè es posi fi a l’actual situació del personal municipal, on un 29% no és fix, comptant els interins. D’aquests, la majoria s’hi han incorporat a través de processos extraordinaris.

L’SFP ha emès un comunicat en què es mostra de nou a favor de la consolidació dels llocs de feina per posar fi a l’interinatge i als contractes temporals però reclama oposicions que no estiguin limitades només als interins. L’SFP està obert a negociar el percentatge de puntuació de mèrits que ha de tenir el personal interí. La UGT se suma al debat denunciant que les contractacions es continuen fent per la via de la urgència i digitalment. CCOO lamenta que l’Ajuntament no desplegui els mecanismes per fer oferta pública i que, en canvi, abusi de la contractació urgent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona