Administracions

Societat

El litoral barceloní atreu més gent en una revetlla sense grans incidències

La celebració de la nit de Sant Joan a les platges deixa una factura de 19 tones de deixalles

Fins a 271 persones van ser ateses a tot el país durant la celebració

En una imatge que es repeteix insistentment cada any des de tots els angles, efectius dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la policia portuària es van desplegar a les sis del matí d’ahir per desallotjar el nucli resistent de persones que quedaven a les platges de Barcelona després d’una llarga nit de Sant Joan. La d’enguany ha estat una revetlla especialment concorreguda al litoral de la capital, on es van arribar a concentrar al voltant de 59.000 persones, 7.000 més que l’any passat. Darrere dels agents, i com també es tradició, van prendre posicions els més de tres-cents operaris dels equips de neteja amb la tasca titànica d’enllustrar la zona de cara a l’arribada dels banyistes més matiners. Pels volts de tres quarts de deu, les platges ja estaven a punt després de retirar fins a 19 tones de residus.

En conjunt, tant a Barcelona ciutat com a la resta del país la celebració va transcórrer sense incidències greus. A la capital, els Bombers van fer 250 serveis entre les vuit del vespre del dia 23 i les vuit del matí d’ahir, 117 dels quals van ser explícitament per incendis. La gran majoria, van afectar arbres o el mobiliari urbà. Igualment, la Guàrdia Urbana va realitzar 125 controls d’alcoholèmia, amb tres resultats positius, i va comissar 7.615 llaunes a les platges a venedors ambulants

Pel que fa a la resta de Catalunya, els equips d’extinció d’incendis van intervenir en 1.291 serveis. 581 van correspondre a incendis, ja fossin forestals, de contenidors, de vehicles o interiors d’habitatges. Un dels més destacats va ser el que va afectar el nucli de les Botigues de Sitges, i que va obligar a mobilitzar una dotzena de dotacions. Des del punt de vista sanitari, 271 persones van rebre assistència als hospitals i centres d’urgència d’atenció primària de tot Catalunya, la majoria per cremades i afectacions oculars produïdes per fogueres o petards. Concretament es van comptabilitzar 170 cremades lleus, 23 de greus, 36 traumatismes i amputacions i 42 lesions oculars. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 247 casos amb patologies relacionades amb la revetlla, 125 dels quals per intoxicacions, 52 per agressions, 37 per accidents de trànsit i 33 per cremades.

LA XIFRA

59.000
persones
es van aplegar a les platges de Barcelona, xifra que suposa unes 7.000 més que l’any anterior.

Cues quilomètriques a la carretera

Sense arribar a una situació tan entravessada com la que es va viure divendres a la tarda-vespre, en què a algunes carreteres es van registrar cues de fins a 36 quilòmetres, la xarxa viària catalana va viure ahir al matí un altre dia complicat coincidint amb l’última fase de l’operació sortida de Sant Joan. A les dotze del migdia, 390.461 vehicles havien abandonat l’àrea metropolitana de Barcelona, en un flux que va causar congestions en algunes rutes d’accés a la costa. D’aquesta manera, ahir es van registrar 7 quilòmetres de retenció a la C-65, a Llagostera, i a la C-35 en direcció a Palamós. A l’N-340 al Vendrell la cua era de 2 quilòmetres. Pel que fa a la nit de la revetlla, els Mossos van muntar fins a 73 controls d’alcoholèmia i droga a tot Catalunya. De les 3.232 lectures d’alcoholèmia efectuades, 257 van donar positiu. En els de drogues, 30 dels 42 tests que es van arribar a fer també van donar positiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona