Administracions

Procés sobiranista

Òmnium celebra que el ple no aprovés la moció del PP sobre l’1-O

Òmnium Cultural ha fet una valoració “positiva” del fet que l’Ajuntament de Badalona, en el ple de dimarts, tombés la moció que presentaven el PP i C’s, amb què pretenien impedir la celebració del referèndum a la ciutat l’1 d’octubre. “Ens felicitem que hagi imperat el sentit de democràcia”, ha assegurat Jordi Ballesteros, president d’Òmnium Cultural al Barcelonès Nord. Per ell, el rebuig majoritari a la moció presentada pel PP i C’s, “situa Badalona en un escenari de normalitat democràtica que permetrà que els ciutadans s’expressin lliurement”. A més, Ballesteros lamenta que el PP i C’s tornin a “la persistència en l’equívoc que representa equiparar una votació democràtica amb una il·legalitat”. En una nota emesa per l’entitat, però, s’ignora que el ple va aprovar una moció del PSC sobre l’1-O, amb el suport del PP, que posa traves a la celebració del referèndum, si bé és cert que no aposta per impedir-lo, com sí que feia el text dels populars.

D’altra banda, el president del PP, Xavier García Albiol, va haver de respondre ahir a les crítiques rebudes després que el seu partit aprovés a Badalona una moció del PSC que parla d’“estat plurinacional”. El PP la va aprovar a contracor i amb la finalitat que quedés constància del rebuig del ple al referèndum. “És evident que ni el PP de Badalona, ni de cap municipi català, dona suport a una moció a favor de la plurinacionalitat de l’Estat espanyol”, va dir. Albiol va recordar que els acords del text no incorporen el terme plurinacional. I, fixant-se en les votacions de Badalona i l’Hospitalet, va acusar el PSC de “convertir-se en un aliat útil per als independentistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona