Administracions

La marxa de Forn sacseja el grup del PDeCAT a Barcelona

El seu nomenament com a conseller d’Interior obligarà a consensuar, en pocs dies de coll, un nou lideratge intern

L’elecció del regidor que el substituirà a l’Ajuntament, primera decisió

La tria de Joaquim Forn com a nou conseller d’Interior ha agafat amb el peu absolutament canviat el grup del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, que es veurà obligat a accelerar, almenys en part, una renovació que tenia pendent des que va perdre les eleccions municipals passades.

La primera conseqüència del nomenament, que ja es va materialitzar ahir mateix, és que Forn ha deixat de ser regidor per incompatibilitat de càrrecs. Fonts de la formació han admès que aquesta baixa, absolutament inesperada, suposa un cop important en l’àmbit intern, ja que l’ara conseller era qui duia les regnes del grup municipal. “El seu lideratge era indiscutible”, admeten les fonts. De fet, el mateix dijous al vespre, i pocs minuts abans de rebre l’oferiment per anar a Interior, Forn estava presidint una reunió de coordinació interna del partit.

La primera decisió que cal adoptar, doncs, és qui serà el regidor que el substituirà. Per ordre estricte de llista, automàticament hauria de ser Joan Puigdollers. No se sap, ni de bon tros, que hagi de ser així, però tant podria ser per voluntat pròpia del mateix Puigdollers adduint, per exemple, motius laborals, com perquè el mateix PDeCAT vulgui una figura que transmeti una imatge de renovació. Cal recordar que Puigdollers va ser regidor durant 28 anys.

La principal qüestió a dilucidar, però, és qui passarà a ser el nou portaveu del grup –una de les altres tasques que feia Forn– i qui exercirà, de facto, de cap, ja que aquestes responsabilitats no han de recaure, necessàriament, sobre el mateix cap. Fonts del partit asseguren que és massa aviat per especular amb noms. “Ni hi hem pensat, encara. Tot és massa recent”, asseguren. El temps, però, se’ls tira a sobre, ja que la voluntat és que aquest debat es tanqui abans del pròxim ple municipal, que se celebrarà divendres de la setmana entrant.

La tria de l’alcaldable es fa esperar

Un dels múltiples fronts que el PDeCAT té oberts a Barcelona és la tria del seu cap de llista en les pròximes eleccions municipals. De fet, la formació va tard respecte als calendaris que es va fixar la federació local, que assenyalaven que les primàries per escollir el candidat s’haurien d’haver celebrat el mes de maig passat. Aquesta dilació alimenta els rumors sobre possibles aspirants, que van des del mateix Quim Forn fins a Santi Vila. L’últim nom a engrandir la llista és el de Neus Munté. Per ara, però, només és un rumor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona