Administracions

Magic Park tanca per donar pas a un complex comercial

Després de quatre dècades l’emblemàtic parc d’atraccions tancarà les portes l’11 de setembre

Ja hi ha projectes avançats per transformar l’espai en un gran centre comercial amb un hotel

Una de les imatges més icòniques de Platja d’Aro, el parc d’atraccions Magic Park, tancarà –ara sí– finalment les portes l’11 de setembre. Es posarà fi a més de quatre dècades ininterrompudes d’aquesta oferta d’oci que ha estat tot un referent al municipi i a la Costa Brava. L’espai l’ocuparà un complex comercial i hoteler.

Ara mateix les instal·lacions continuen funcionant amb total normalitat a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Però, per exemple, ja s’ha començat a desmuntar la gran rua, que ha estat, també, una altra de les imatges icòniques.

El pla general d’ordenació urbana (POUM) qualifica la zona d’equipaments i, un cop s’hagi enderrocat l’actual estructura, s’hi preveu fer un gran complex comercial i hoteler. En aquest sentit, i segons fonts consultades, ja es disposa d’un projecte força avançat i, a més, s’estan buscant terrenys propers per ampliar-lo. Res ha variat, doncs, des de les darreres informacions que va publicar aquest mateix diari. Es preveuen diverses plantes subterrànies amb magatzems per a comerços, una planta dedicada a galeries comercials i un hotel.

El projecte pot convertir-se en un punt d’atracció important en aquest sector del municipi, a més de comportar una aposta arquitectònica que ajudi a donar més prestigi a la zona.

L’actual gerència de Magic Park és conscient del patrimoni social que ha gestionat, per la qual cosa es prepara una exposició de fotografies que repassarà les quatre dècades de l’establiment i que es podrà veure a les mateixes instal·lacions. A més, el 15 d’agost, coincidint amb la festa major de Platja d’Aro, s’ha preparat una activitat que preveu oferir les atraccions a un euro. Un dia abans del tancament, s’ha previst fer una jornada de portes obertes. Serà, segons fonts del parc, un moment perquè moltes famílies puguin passejar-se per uns espais que van marcar part de la seva vida.

Diverses negociacions

Aquesta illa, qualificada com d’equipaments en el POUM, ha tingut pretendents i s’han obert negociacions. El novembre passat es va fer públic que finalment el grup Sorigué, que impulsava la compra de la gran parcel·la de Magic Park, no preveia finalment aquesta adquisició, que comportava l’impuls d’una gran operació urbanística que permetria l’entrada d’Inditex al municipi.

L’any passat la gerència de Magic Park ja va presentar una autorització a l’Ajuntament per tal d’obrir, en un local propietat seva, un establiment per a les màquines d’apostes –instal·lació que requereix també l’autorització de la Generalitat– per donar continuïtat a aquesta part del negoci.

L’illa recreativa de Magic Park consta d’uns 4.000 metres quadrats de sòl i és un dels grans vestigis d’un model d’oci recreatiu que, amb els anys, ha anat quedant desfasat. El planejament de Platja d’Aro li atorga una clau urbanística (11d) d’usos hotelers, però amb possibilitat de desenvolupar-hi més de 3.000 metres quadrats comercials en superfície, i no posaria límits sota terra per a aparcaments i fins i tot un nou supermercat.

LA DATA

11.09.17
Magic Park
tancarà les portes. Abans es farà una exposició, atraccions a un euro i jornada de portes obertes.

LA XIFRA

43
anys
ha estat al peu del canó Magic Park, ara ja un dels grans vestigis d’un model d’oci recreatiu desfasat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona