Administracions

Municipal

El PDeCAT de Salt obliga els grups municipals a justificar les despeses

Sol·licita que expliquin en què s’han gastat el 2015 i 2016 els diners mensuals que reben i que allò que segons la llei no es pugui avalar es torni al consistori

Els regidors no adscrits del PDeCAT de Salt han demanat que, en compliment de la llei de transparència dels partits polítics del 2015, els grups municipals de la vila justifiquin en què es gasten els diners mensuals que reben del consistori per a despeses de grup (200 euros per grup més 175 euros per cada regidor), i que tot allò que no es pugui justificar es torni al consistori. “Són diners públics i nosaltres vetllarem perquè aquesta llei es compleixi, fent un seguiment de totes les despeses desgravables que han presentat tots els grups”, assenyala el regidor no adscrit del PDeCAT Josep Valentí, que és qui va fer la demanda a la comissió de comptes del juliol i també qui va entrar a finals del mes passat una petició a registre en aquest sentit. Ho ha fet en nom dels tots tres regidors no adscrits, que són militants del PDeCAT que van sortir del grup de CiU a l’abril i que no són considerats grup i per tant no perceben aquests diners.

Segons Valentí, la majoria de grups tindran problemes per justificar que els diners s’hagin gastat en allò previst en la llei, en la qual, per exemple, queden fora els lloguers de locals. Detalla que li consta que algun grup –com ara C’s i IpS-CUP– ja ha presentat documentació.

Interventora i Tribunal

En concret, el que han demanat és veure en detall les justificacions de despeses dels grups dels anys 2015 i 2016, i que cada grup polític porti al ple la comptabilitat específica de l’aportació de l’Ajuntament que indiqui les entrades i sortides de caixa. Els regidors del PDeCAT també sol·liciten, segons l’escrit entrat a registre, que la interventora faci un informe sobre quines de les despeses aportades estan permeses com a justificació i quines no. En aquest sentit, exigeixen que tots aquells diners percebuts que no es puguin justificar que s’han gastat en despeses admeses legalment es tornin “immediatament a les arques municipals”. Valentí, a més, assenyala que es podrien invertir a pintar la senyalització horitzontal del municipi, i que si sobressin diners es destinessin a les comunitats de veïns. El regidor del PDeCAT avisa que si no els satisfà com es resol l’afer dins del consistori saltenc no descarten anar al Tribunal de Comptes.

LA FRASE

Exigim que tot allò que no es pugui justificar es torni a l’ajuntament perquè són diners públics
Josep Valentí
regidor no adscrit del pdecat de salt

LA XIFRA

6
grups
hi ha a Salt: CiU (que era de 6 regidors fins a l’abril), ERC (5), PSC (3), IpS-CUP (3), PxC (2), C’s (1) i CS (1).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona