Administracions

arxius

Un 150% més de capacitat a l’arxiu local de Sant Feliu

La capacitat d’emmagatzematge de l’arxiu municipal de Sant Feliu de Guíxols, que havia arribat en els darrers mesos al 95% d’ocupació, ha incrementat un 150% el volum d’emmagatzematge amb la substitució dels armaris fixos que hi havia encara en un dels dipòsits de l’equipament per armaris compactes –que es mouen amb un volant i permeten una major optimització de l’espai– i la instal·lació de noves prestatgeries fixes fins al sostre a les parets laterals. Tot plegat ha permès augmentar amb més de 2.000 capses de documents la capacitat de les instal·lacions.

Amb aquesta intervenció, l’arxiu municipal afronta les pròximes dècades amb la plena garantia de continuar acollint, preservant i divulgant la documentació generada per l’administració municipal i pel teixit social, cultural i econòmic guixolenc. Les actuals dependències de l’arxiu municipal es van inaugurar el 2003 a la carretera de Girona, amb una capacitat per a 20.600 capses, equivalents a 2.060 metres lineals de documents. L’Arxiu conserva als seus dipòsits documentació de diverses característiques i formats relacionada amb el municipi i el seu entorn, amb una cronologia que va des del segle XII fins a l’actualitat i que també inclou una xifra aproximada de 150.000 fotografies. Aquest impressionant volum de documents arriba per dues vies. Per una banda, han estat generats per les oficines municipals durant les seves tasques quotidianes i es transfereixen a l’Arxiu un cop ja no tenen una vigència o utilitat immediata; l’Arxiu els conserva perquè segueixen essent essencials per a garantir drets i deures i, a més, amb el temps adquiriran un valor cultural com a testimoni de la nostra època. La segona via d’ingrés correspon a donacions de particulars de documentació històrica generada per empreses, institucions i personalitats del municipi que per la seva aportació a la memòria col·lectiva dels guixolencs s’incorporen com a patrimoni documental de la ciutat. I entre la seixantena llarga de fons d’aquestes característiques que hi ha a l’arxiu destaquen, per exemple, la documentació de la Companyia del Tren de Sant Feliu, el fons del Salvament de Nàufrags, documents personals del mecenes Rafael Patxot o del periodista britànic John Langdon-Davies, a més dels arxius de nombroses empreses surotaperes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona