Administracions

Cornellà retira 49 plaques franquistes

A proposta de l’Associació de la Memòria Històrica, l’Ajuntament de Cornellà ha retirat 49 plaques del Ministeri d’Habitatge franquista que encara hi havia en edificis de la ciutat. La retirada es porta a terme en compliment de la llei 52/2007 del 26 de desembre de la memòria històrica i de la iniciativa aprovada en el ple municipal del novembre del 2015, a proposta de l’Associació de la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat, que promou la supressió a l’espai públic de símbols relatius a la dictadura franquista.

Per fer complir les lleis que intenten restituir el respecte a aquells que van patir la repressió així com la violència del franquisme, l’Ajuntament, mitjançant el servei de Mediació Ciutadana, es va dirigir, tant personalment com per carta, a les 49 comunitats de veïns que encara tenen a les seves façanes les plaques amb la simbologia del jou i les fletxes. El consistori els ha demanat la seva col·laboració en la retirada de la placa de la seva façana, sense que això suposi cap cost per a la comunitat. La resposta ha estat favorable per part de totes les comunitats i, actualment, totes les plaques han estat retirades de les façanes. Atenent a aquest criteri, també s’ha canviat el nom de dos carrers: els anomenats Almirall Vierna i Víctor Pradera ara són Camí Vell de Sant Boi i Can Rosés, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona