Administracions

municipal

Palafrugell destina 180.000 euros a restaurar la torre de Can Mario

És una obra inclosa en els 2,76 milions que el ple aprova avui per a inversions sostenibles

El ple de Palafrugell aprovarà avui una modificació pressupostària de 2,76 milions d’euros, provinents del romanent municipal de tresoreria, que aniran destinats a inversions que compleixin els requisits de ser financerament sostenibles. L’alcalde, Josep Piferrer, destaca que “pràcticament el 80% de les inversions previstes corresponen a projectes per millorar la qualitat de vida de les persones, amb incidència en infraestructures i equipaments”. Però també n’hi haurà per recuperar patrimoni, com ara els 180.000 euros previstos per a la restauració de la torre modernista de l’antic dipòsit d’aigua de Can Mario, bé cultural d’interès nacional.

Per import, deixant de banda l’aparcament de Llafranc –vegeu la peça–, l’obra més destacada és, amb 900.000 euros, la reivindicada rehabilitació de l’edifici de l’antic Museu del Suro, al carrer Tarongeta, com a centre d’arts escèniques i artístiques. És un dels compromisos que l’anterior alcalde, Juli Fernández, va tancar in extremis per restablir l’activitat de l’aula de teatre, com reivindicava ERC, aleshores a l’oposició. I evidentment es manté com a prioritat.

De la resta de la llista, també són remarcables els 250.000 euros que es reserven a resoldre l’encreuament del carrer Metal·lúrgia amb els carrers Trefí i Gas, un cop tancat el vial nord de circumval·lació, al sector industrial. A Tamariu, 120.000 euros serviran per al sanejament del passeig marítim, en una intervenció conjunta amb el Consorci de la Costa Brava per resoldre les problemàtiques per avingudes d’aigües plujanes. Malgrat tot, els treballs continuaran al nucli un cop es defineixin les actuacions del pla director de sanejament que s’hi està redactant.I 60.400 més per a millores en l’enllumenat interior i la ventilació del poliesportiu.

Un milió per a un aparcament elevat a Llafranc

La inversió econòmicament més elevada del paquet seran els 1,05 milions que es destinaran a construir un aparcament de tres plantes i 143 places a Llafranc, a l’encreuament dels carrers Santa Marta i del Xarembeco. El govern avançarà la despesa perquè es tracta d’un equipament que només tindrà un ús intens durant els estius, però espera recuperar diners a través del cànon d’explotació. Es tracta d’un dels pocs solars disponibles al nucli i esperen recuperar en alçària les places perdudes al passeig de Llafranc, ara prioritari per a vianants, i l’aparcament de la Font d’en Xecu, on estan estudiant suprimir places al voral de la carretera per donar seguretat als vianants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona