Administracions

municipal

Francisco Garcia renuncia a l’alcaldia de Ponts

L’exalcalde va reiterar durant el ple extraordinari que la renúncia és per motius laborals i no polítics

Francisco Garcia, el fins ahir alcalde de Ponts (Noguera), va oficialitzar ahir al migdia en un ple extraordinari la seva renúncia al càrrec d’alcalde del municipi. Garcia, que es va presentar a les darrers eleccions municipals com a cap de llista d’Esquerra, va afirmar que la renúncia obeeix únicament a motius laborals i que, a diferència del que ha manifestat el PDeCAT, a l’oposició, no té cap tipus de motiu polític. No obstant això, Eladi Piqué, que ahir va exercir com a portaveu de l’oposició per l’absència de Maria Antònia Pubill, va reiterar que veuen la renúncia de Garcia com un acte derivat de la no signatura del decret de suport del referèndum per part de l’Ajuntament de Ponts. En aquest sentit, la successora al càrrec de primer edil de la ciutat, Maria Alba Bassomba, va manifestar que la signatura es farà divendres i va afegir-hi que si no s’havia fet fins ara era pel fet que l’equip de govern ja sabia que el fins aleshores primer edil es veuria obligat a renunciar al càrrec abans no s’acabés el mes d’octubre.

Francisco Garcia va accedir a l’alcaldia l’any 2012 després de fer fora, mitjançant una moció de censura, Maria Antònia Pubill, actual cap de l’oposició. Aleshores Garcia era regidor del grup Ponts-PM, sigla a les quals va renunciar a mitjan 2014 per passar a ser alcalde no adscrit.

En els comicis municipals del 2015, Francisco Garcia es va presentar com a cap de llista d’ERC a Ponts i va guanyar les eleccions després d’aconseguir sis regidors, contra els cinc que va obtenir CIU.

El ple d’investidura de la nova alcaldessa tindrà lloc un cop s’hagi comunicat la dimissió de Garcia a la junta electora. El ple també servirà perquè Josep Tarragona prengui possessió del càrrec de regidor per Esquerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona