Administracions

municipal

Badalona revelarà aquest mes si compra el Mas Ram

El govern municipal garanteix a la Penya, propietària del complex esportiu, que prendrà la decisió durant el setembre

Els tècnics municipals que han d’elaborar els informes plantegen dubtes sobre l’operació

El govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) no farà esperar gaire més el Joventut de Badalona per comunicar-li si, finalment, l’Ajuntament adquireix o no el complex esportiu del Mas Ram, una propietat del club de bàsquet de què ara s’ha de desprendre per garantir la viabilitat econòmica de l’entitat. El tinent d’alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), assegura que, durant els propers quinze dies, l’executiu local estarà en condicions de fer pública la seva decisió. Així ho han comunicat a la Penya en una reunió celebrada la setmana passada.

Segons Lladó, el govern, abans d’arribar a una conclusió, necessita disposar dels informes que han estat encarregats a diferents departaments municipals (Esports, Patrimoni i Urbanisme) i a punt de veure la llum. L’operació de compra rondaria els dos milions d’euros, però es desconeix quina inversió posterior seria necessària per arranjar la instal·lació. Ara per ara, segons diferents fonts consultades per aquest diari, semblaria que els tècnics municipals no estan mostrant massa entusiasme per la compra. Les mateixes fonts comenten que alguns tècnics veuen dificultats a l’hora de demostrar que la compra és beneficiosa per a la ciutat, sobretot perquè darrere la inversió inicial vindria una altra despesa, que, de moment, no ha estat quantificada, per posar la instal·lació al dia.

El tinent d’alcalde de Badalona Habitable no es mulla en aquest sentit, ja que resta en espera de disposar dels informes definitius. Recorda que l’Ajuntament de Badalona està complint el calendari que s’havia fixat amb la Penya i insisteix que el govern municipal “està absolutament compromès amb el club, tal com es va explicar quan es va anunciar que s’estudiava l’adquisició del Mas Ram”. “La Penya és un referent a la ciutat i el tractem com a tal”, subratlla Oriol Lladó.

Per la seva banda, la regidora d’Esports del consistori badaloní, Maria Gallardo (ICV-EUiA), va explicar, la setmana passada, des dels micròfons de Ràdio Ciutat de Badalona, que el govern local està trucant a les portes d’altres administracions per buscar la seva implicació econòmica en el projecte, però, segons va lamentar, la resposta obtinguda està sent molt decebedora.

En aquest sentit, Oriol Lladó admet que la comitiva municipal s’ha reunit en vàries ocasions tant amb la Diputació de Barcelona com amb el govern de la Generalitat i, malgrat que no s’ha aconseguit cap compromís en ferm, el cap de files d’ERC entén que l’operació del Mas Ram “està en una fase massa inicial” i que “és complicat parlar de diners” quan encara no estan “en situació de posar-los un projecte sobre la taula”.

LA XIFRA

2
milions d’euros
és el preu sobre què rondaria la compra del complex esportiu del Mas Ram.

LA FRASE

Complirem el calendari fixat i aquest mes donarem una resposta definitiva a la Penya
Oriol Lladó
tinent d’alcalde de badalona habitable (ERC)

La Penya confia en la compra

El president del Joventut de Badalona, Juanan Morales, ha confirmat la reunió mantinguda la setmana passada amb els representants del govern local, una més de les múltiples trobades que ambdues parts estan protagonitzant els darrers mesos, alhora que ha corroborat el compromís de l’Ajuntament a donar-los una resposta definitiva al llarg de les dues pròximes setmanes. Morales reitera la necessitat d’arribar a un acord amb l’Ajuntament per tal de garantir la viabilitat econòmica del club: “Per al Joventut, és imprescindible ingressar els diners de la venda del Mas Ram si volem tirar endavant”, assenyala, alhora que es mostra optimista perquè “en cap moment, l’Ajuntament ens ha dit que l’operació no sigui viable”.

El president de la Penya mostra la seva “absoluta confiança” que les dues parts tancaran un acord en breu, convençut que es tracta d’una operació “en què el club hi guanya, però també hi surt guanyant la ciutat de Badalona”. Morales assegura que desconeix el contingut de cap informe municipal i recorda que el govern local “disposa de tota la informació del club per entendre la importància de l’acord”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona