Administracions

municipal

pressupost participatiu

Dos mil veïns participen en el pressupost de la Paeria

La primera experiència de pressupostos participatius de Lleida reuneix el vot de 2.133 veïns de la ciutat per decidir la destinació d’una partida d’un milió d’euros

La reforma d’un poliesportiu a la Bordeta, el més votat

L’Ajuntament de Lleida va presentar ahir el resultat del procés participatiu per decidir a què es destina una partida d’un milió d’euros del pressupost reservada per a petits projectes proposats i escollits directament pels veïns. Ha estat la primera experiència d’aquest tipus que s’ha dut a terme a Lleida i tant l’alcalde, Àngel Ros, com la cap del grup municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, amb qui va acordar la realització d’aquest procés, l’han qualificat de molt satisfactòria.

Han votat 2.133 veïns de més de setze anys, cosa que suposa un 1,84% dels lleidatans que tenien dret a vot. Processos participatius similars han obtingut registres més baixos a Manresa, Madrid, Saragossa i Palma, i Lleida se situaria quatre dècimes per sota dels registrats a Girona i València, segons un rànquing que va oferir ahir Ros.

En aquest procés participatiu, els veïns de cadascun dels districtes territorials de la ciutat podien presentar i votar diversos projectes de la seva zona, així com escollir entre projectes que, pel seu abast pressupostari, han estat considerats d’abast de ciutat. Així, d’entre els projectes grans d’abast de ciutat, l’escollit ha estat la reforma de la pista esportiva del pati del centre cívic del barri de la Bordeta. Ha rebut 173 vots, més que la vintena llarga d’altres projectes grans. Si quan es concreti aquest projecte encara queda pressupost de la partida, l’Ajuntament es compromet a fer els que han quedat en segon lloc: mesures de seguretat al camí de l’Albi, a l’Horta, i la creació de parcs per a gossos als barris.

Precisament, l’abundància de propostes que tenen a veure amb els animals domèstics ha estat una de les sorpreses de la participació, segons va destacar el regidor de Participació Ciutadana de la Paeria, Joan Gómez.

A més d’un gran projecte votat pel conjunt de la ciutat, cada districte podia escollir tres projectes locals, de menys de 50.000 euros de despesa. Els escollits han estat: carrers nets al centre històric, dotació de sistemes audiovisuals per a la sala d’actes del Centre Cívic de Balàfia, condicionament del parc Joan Oró, un parc de joc per a gossos a la zona del Camp d’Esports, para-sols a la passarel·la del Liceu Escolar, ombrejar la plaça de Sant Joan, arbres a la mitjana de l’avinguda de Madrid, senyalització vertical a l’Horta, nous ordinadors per a la biblioteca de Llívia, parc amb màquines per fer gimnàstica als Magraners i rehabilitació de l’espai de darrere del centre cívic del mateix barri, mediació a l’escola per a la prevenció de conflictes a la Mariola, ampliació de l’equipament de jocs infantils al parc de la Mitjana, tancament parcial de la pista poliesportiva de les pistes de Raimat, millora de la xarxa de camins dels jardins Germans Queralt, millores a l’escola El Vilot del nucli de Sucs i reforma del carril bici a la rambla d’Aragó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona