Administracions

Fil a l’agulla per rellançar galeries a Platja d’Aro

El municipi presenta un pla amb 52 accions per ser consensuades i desplegades entre el 2018 i el 2022

Una de les més ambicioses, reurbanitzar el carrer Doctor Fleming a tocar de l’aparcament de la plaça Europa

El govern local de Castell-Platja d’Aro va presentar ahir un pla amb 52 accions per rellançar tres galeries comercials que s’estenen per diversos vials privats però d’ús públic a tocar de l’eix comercial –Neptú, Sant Lluís i Albatros–, amb un total de 149 locals i més d’una vintena de possibles negocis sense activitat en el cens elaborat pel consistori a finals de l’any passat. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Maurici Jiménez, va avançar ahir, davant una cinquantena de comerciants afectats, que el pla d’enfortiment de les galeries tirarà endavant en interlocució amb les comunitats de propietaris i que l’horitzó temporal comprendrà tot un quadrienni, a partir de l’any vinent i fins al 2022.

El consistori no ha precisat encara la inversió global que requerirà el pla, que s’integrarà dins d’un pla de comerç global que inclou també Castell d’Aro i s’Agaró i que preveuen tenir enllestit a finals d’any. Ahir, però, en una primera presa de contacte amb els afectats de les galeries, Jiménez i el regidor d’Urbanisme, Pep Solé, van instar-los a constituir una associació potent per aportar solucions comunes als tres complexos –amb règims de comunitats de propietaris diversos– i fer “més fluid el diàleg”.

Reformes urbanístiques

Arran d’una enquesta feta recentment entre 400 visitants, que ha de servir per completar una diagnosi de mancances i oportunitats, algunes de les accions proposades són simples, com ara l’homogeneïtzació de la imatge dels comerços, ajustos en l’ocupació dels espais públics i la instal·lació de senyals, tòtems o panells informatius amb els establiments presents en cadascuna de les galeries. Però en altres casos les accions també requeriran la implicació de privats, com per exemple en el cas d’alguna reforma urbanística que el pla preveu. La més destacada, que presentaran a finals de mes, és el projecte de reurbanització del carrer Doctor Fleming, amb calçada a un sol nivell i accés restringit a vehicles de càrrega i veïns, aprofitant les obres per triplicar la capacitat dels col·lectors d’aigües pluvials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona