Administracions

L’Ajuntament bisbalenc actua als pisos dels mestres

L’edifici, que arribarà als cinquanta anys, acull el centre de recursos pedagògics del Baix Empordà i, també, Ràdio Bisbal

Pràcticament, no s’hi ha fet cap tipus de manteniment durant dècades

L’equip de govern de la Bisbal d’Empordà –d’ERC, lCUP i ICV-EUiA– ha decidit iniciar les obres de conservació de l’edifici d’equipaments conegut com els pisos dels mestres, situat al carrer del Morró i construït el 1968.

Enric Marquès, regidor d’Ensenyament (ERC), explica que ara es procedirà a fer la primera fase de la rehabilitació, que consistirà a actuar a la teulada i també a la façana principal, per passar a un projecte més ampli que englobaria tota l’estructura. “Aquests pisos aviat faran 50 anys i no s’hi ha fet pràcticament manteniment. La idea és deixar-lo en condicions”, destaca.

Aquest edifici ha tingut un ús continuat al llarg de gairebé 50 anys, però es dona el cas que no s’hi ha fet un manteniment preventiu. Paral·lelament, hi ha hagut problemes derivats del mal ús de les plantes superiors i, ara, presenta un grau de deteriorament important, sobretot a la façana. La planta baixa s’ha anat conservant millor que la resta, però, en canvi, és poc funcional perquè mai no va estar projectada per a un ús diferent del d’habitatge.

Equipaments

Actualment, l’edifici acull el centre de recursos pedagògics del Baix Empordà (Crpbe), que ocupa els quatre habitatges de la planta baixa, que conserven gairebé intacta la distribució interior, i, en una altra planta, Ràdio Bisbal. Les principals modificacions que s’hi han fet han estat les estrictament necessàries per permetre la circulació interior entre tots quatre apartaments.

L’any 2014, després que es cremés un calefactor elèctric a l’interior del Crpbe, es va inspeccionar l’establiment i es va requerir a l’Ajuntament i al Departament d’Ensenyament que s’adoptés una sèrie de mesures correctores. A partir d’aquest incident, es van instal·lar una nova escomesa elèctrica i un nou sistema de calefacció per radiadors. El projecte, en aquesta primera fase, tindrà un cost d’uns 69.000 euros.

LA FRASE

Aquests pisos aviat faran 50 anys i no s’hi ha fet pràcticament manteniment. Ara, iniciarem la reforma
Enric Marquès
regidor d’ensenyament de l’ajuntament de la bisbal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona