Administracions

Milloren a Begur més d’una vintena de carrers

L’actuació, amb un cost de 240.000 euros, comporta bàsicament treballs de pavimentació

També s’ha recepcionat la històrica urbanització Son Rich

L’Ajuntament de Begur ha iniciat els treballs de pavimentació d’una vintena de carrers i vials del municipi. Les actuacions, majoritàriament encaminades a fer una pavimentació asfàltica, han estat adjudicades a les empreses Aglomerats Girona i Rubau Tarrés, amb un cost que volta els 240.000 euros. La previsió de l’acord és que totes les obres estiguin enllestides abans del 30 de novembre.

Les millores es van iniciar per l’asfalt del carrer Josep Pallach, a Esclanyà, però també del carrer Catalonia i Camí del Semàfor. En aquest darrer, a part de la pavimentació del vial, també hi ha un complement per pavimentar els marges. En aquests moments, s’està actuant al carrer Cala del Rei, a sa Riera, amb una inversió de 42.561 euros, i els treballs de fressat de la part de baix del vial que va del cementiri de Begur a la plaça Forgas. “El fressat es fa per una qüestió de seguretat”, explica el regidor d’Obres, Francesc Pilsà.

A Esclanyà també es preveu asfaltar, ja que encara és de terra, el carrer passatge del Nord, amb un cost de 22.789 euros. A Begur, d’altra banda, també s’actuarà als carrers Dalmau Bernat, s’Antiga, Atzavara, ses Planasses, ses Negres, Pa de Pessic, Carles Aribau, Violers i Joaquim Prats, passeig Doctor Lluís Pericot i Passatge Port d’es Pi. Però també hi ha la pavimentació asfàltica de la cruïlla d’Aiguablava, per gairebé 30.000 euros.

Recepció d’una urbanització

La urbanització de Son Rich de Begur, que es va començar a construir als anys 60, ha estat finalment recepcionada per l’Ajuntament. Això ha estat possible després que s’hagin executat totes les obres d’urbanització, iniciades ara fa dos anys. Després de sis anys aturades per falta de finançament. Les obres, amb un cost de 4,2 milions d’euros, s’han concretat a fer arribar els serveis bàsics –aigua, sanejament i electricitat– a més del gas ciutat i l’adequació dels vials i l’enllumenat públic. “Estem molt satisfets d’integrar finalment al nucli aquesta urbanització. Era una prioritat, ja que és la zona natural de creixement del poble”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro. Les obres es van iniciar el setembre del 2015, gràcies a la creació d’una nova junta rectora, que va aconseguir el finançament econòmic necessari per enllestir la urbanització, a tocar del nucli urbà de Begur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona