Administracions

municipal

Colau anhela suports per fer pagar més als busos turístics

El govern de Barcelona sotmet avui a debat les ordenances fiscals, que fixen una taxa per als autocars que aparquin a la Font Màgica

La seva ratificació, però, depèn d’una oposició poc procliu a l’acord

L’Ajuntament de Barcelona té previst reprendre avui la seva activitat política ordinària, després de la suspensió dictada arran de les detencions dels presidents de l’ANC i Òmnium, amb un test d’altura per al govern d’Ada Colau. Si no hi ha cap canvi de darrera hora, aquesta tarda se celebrarà una sessió de la comissió d’Economia en què s’ha de donar inici a la tramitació de les ordenances fiscals de l’any vinent. Com ja és habitual en aquest mandat, l’oposició es mostra esquiva a revelar, almenys d’entrada, quina serà la seva posició en el debat, conscient que la situació de minoria en què es troba l’executiu de BComú i PSC li dona una posició estratègica per decidir la sort de la proposta. A primer cop d’ull, però, es fa difícil de preveure que l’expedient rebi gaires suports explícits –més aviat el contrari– en aquesta ratificació inicial. Si es donés el cas que hi ha més vots en contra que afirmatius, la proposta cauria automàticament. Aquesta no seria una situació en absolut nova, atès que l’any passat l’actualització de les ordenances ja va quedar al calaix per falta, justament, de suports polítics.

El document que sortirà a discussió és un primer pas en la voluntat expressada pel govern municipal d’introduir nous instruments fiscals que gravin sobre l’activitat turística. Un d’aquests seria la introducció d’una nova taxa per als autocars que aparquen prop de la Font Màgica de Montjuïc. Seria de 45 euros per tot el dia i, a més, portaria implícita l’obligació de fer una reserva prèvia, fet que permetria regular els fluxos de busos a la zona. Una taxa, en resum, similar a la que ja s’aplica prop del parc Güell o la Sagrada Família i que, segons la proposta d’ordenances, passaria a ser més cara.

LA XIFRA

45
euros
és la taxa que pagaran els busos que estacionin prop de la Font Màgica, si s’acaben aprovant les ordenances.

Bonificacions a l’IBI pels pisos de lloguer social

D’entre el conjunt de mesures per ajustar la fiscalitat pròpia que planteja el consistori barceloní, hi ha l’aplicació d’una bonificació del 95% sobre l’IBI dels habitatges destinats a lloguer social. Igualment, la correcció a la baixa sobre el mateix impost que afecta les famílies nombroses ja no es calcularà, només, sobre el valor cadastral de l’immoble, sinó també del nivell de renda dels ocupants. Igualment es proposa que el preu de la zona blava sigui més car per als vehicles contaminants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona