Administracions

Municipal

L’IBI s’abaixarà un 5% a Santa Cristina, però la taxa de residus pujarà un 14,25%

Els grups de l’executiu (ERC, Guanyarem i el PSC) fan prosperar les ordenances amb CiU i Junts

EMP i el PP qüestionen l’encariment del rebut d’escombraries

El govern local de Santa Cristina d’Aro (ERC, Guanyarem i el PSC) ha destacat la rebaixa de l’IBI d’un 5% prevista en les ordenances de l’any vinent, que van prosperar dilluns a la nit al ple amb el suport dels edils de CiU i Junts. Però la torna per als ciutadans serà l’increment d’un 14,25% que experimentarà la taxa municipal de recollida de residus i neteja, per eixugar part del sobrecost pel tractament de la fracció resta i el cànon que grava el seu abocament per part de la Generalitat.

Aquest fet va motivar que el regidor d’Emprenedors (EMP), Julio Rico, s’abstingués i que el del PP, Sebastián Mateo, hi votés en contra pel fet que encara hi ha mig centenar de famílies que recorren habitualment a les ajudes dels serveis socials municipals, la meitat que fa un parell d’anys però encara el triple que el 2011. L’alcalde, el republicà Xavier Sala, va defensar que mantenen l’exempció a les famílies d’extrema necessitat, d’acord amb un informe dels serveis socials; una rebaixa del 50% als pensionistes, jubilats o persones que tinguin un grau d’invalidesa, i un descompte del 5% o el 10% a la gent que utilitzi la deixalleria, aportant-hi material, com a mínim cinc o deu vegades, respectivament.

L’altra taxa que puja és la del servei de comprovació del grau d’alcohol, estupefaents, psicotròpics, estimulants i altres substàncies anàlogues mitjançant l’obtenció de mostres de sang, orina o d’altres, com ara proves de contrast. La quota passa de 250 a 400 euros en el cas de resultat positiu però sense implicacions penals, i de 160 a 300 euros si el resultat és imputable penalment. També s’arrodoneix a l’alça el preu del casal d’estiu, en tots els horaris llevat del servei Bon Dia, de 8 a 9 del matí. I la resta de taxes no es modificaran, per bé que “clarifiquen” les bonificacions de l’escola bressol i aplicaran un nou sistema de càlcul dels costos de les llicències d’obres de l’ICIO.

LA XIFRA

14,25
per cent
s’incrementarà la taxa de recollida d’escombraries a Santa Cristina, per compensar el cànon.

Ressaca de les mocions per la independència

Alguns membres del públic contraris a la independència van retreure al regidor Màrius Aliu presumptes comentaris despectius envers els unionistes, però l’alcalde va treure transcendència institucional a aquesta qüestió pel fet de tractar-se d’un tema relatiu a l’esfera privada. També van qüestionar a Sala que ingressi els tributs a l’Agència Tributària de Catalunya, un organisme que l’alcalde va defensar com a plenament vàlid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona