Administracions

Municipal

Cornellà del Terri dona un cop de mà als propietaris de finques rústiques

L’Ajuntament els abaixa l’IBI un 5% per compensar-los, en part, per l’increment que notaran més endavant arran de la revisió cadastral

L’any vinent els propietaris de finques rústiques de Cornellà del Terri pagaran un 5% menys d’IBI, segons s’estableix en les ordenances fiscals del 2018. La decisió s’ha pres –ha explicat l’alcalde, Salvador Coll (Gent-CiU)– per “reduir l’impacte sobre el món rural”, un sector que a partir del 2018 haurà de tributar per edificacions que fins ara no tributaven, arran de la darrera revisió cadastral. L’IBI urbà, en canvi, es deixa tal com estava. “L’any vinent ens plantejarem si podem també abaixar-lo”, hi ha afegit l’alcalde.

La taxa d’escombraries també es deixa igual, així com la de subministrament d’aigua, tot i que en aquest cas s’ha establert un nou tram del preu d’aigua industrial per a grans consumidors.

Com en el veí municipi de Porqueres, a Cornellà del Terri han rebaixat l’ajuda que es donava als propietaris de cotxes de més de 25 anys d’antiguitat: fins ara tenien una bonificació del 100% de l’impost de vehicles, i a partir del 2018 serà del 50%. Aquesta modificació no afectarà aquells a qui ja havien concedit la bonificació temps enrere. Per contra, augmenta del 75% al 95% la bonificació en les transmissions de terrenys i d’habitatges de primera residència si el destinatari és el cònjuge o un descendent.

D’altra banda, s’apuja el preu del lloguer dels nínxols del cementiri, però no es pagarà el manteniment dels tres anys vinents.

Crítica de l’oposició

CpC-ERC, a l’oposició, hi ha votat en contra perquè –entre altres raons– l’equip de govern no ha aportat cap estudi econòmic sobre el nou tram de la taxa de l’aigua ni d’una modificació del preu del menjador de la llar d’infants municipal. “I, com ha passat sempre, no han volgut aplicar bonificacions d’algunes taxes per a famílies amb dificultats ni per compensar bones pràctiques com ara el compostatge casolà”, hi ha afegit la seva portaveu, Teresa Castañer.

Prorroguen el procés del pressupost participatiu

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha allargat fins a mitjan desembre el termini per presentar propostes en el pressupost participatiu corresponent a l’any que ve. Inicialment, hi havia temps fins a principis d’octubre. La decisió l’ha pres l’equip de govern perquè considera que els diversos esdeveniments que han tingut lloc al país des del mes de setembre poden haver impedit que els veïns hagin posat atenció en aquest tema. Els veïns poden suggerir tota mena d’inversions, però el consistori demana que siguin propostes genèriques, realistes i que no costin gaires diners. Un cop es disposi de la llista, se’n farà una tria. Per a aquestes inversions, en el pressupost hi haurà una partida reservada de 40.000 euros (el doble d’aquest any).

Serà el segon cop que a Cornellà del Terri hi ha un pressupost participatiu. En el primer, hi van entrar millores en la il·luminació de la via pública i a les àrees de contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona