Administracions

Municipal

El PP abandona el ple en bloc quan s’anava a renyar Albiol

La comunitat educativa de Badalona retreu al líder del PP la seva obsessió d’acusar les escoles públiques d’adoctrinar

Els populars marxen com a protesta per la participació dels grups en el debat tot i acordar fer taula rasa

Tots els regidors del grup municipal del PP de l’Ajuntament de Badalona van abandonar dimarts el saló de plens en el precís moment en què la majoria de grups municipals anaven a exposar les seves crítiques cap als populars i, en especial, cap al seu líder, Xavier García Albiol, amb relació a tota la qüestió del procés. D’aquesta manera, la bancada popular es va estalviar sentir els retrets provinents d’altres formacions polítiques.

De fet, el debat vinculat al procés va estar a punt de ser inexistent quan unes hores abans els portaveus de tots els grups municipals van acordar fer taula rasa i eliminar un bon grapat de mocions previstes, de diferent signe polític, que feien referència a aquest tema. Una d’aquestes, impulsada pel PDeCAT, pretenia reprovar García Albiol per les seves crítiques a la tasca dels docents i per haver acusat la comunitat educativa d’adoctrinar els alumnes.

Les mocions van saltar de l’ordre del dia per “mirar de rebaixar la tensió”, segons diversos portaveus consultats, però finalment el debat va aterrar al ple a través de la societat civil, que no va renunciar a les dues paraules que prèviament tenia sol·licitades. Lola Martínez Sala, portaveu del Pacte Local pel Referèndum, i Roser Martín, directora del CEIP Rafael Casanova –que va parlar en nom de la comunitat educativa–, van intervenir i van donar peu a les intervencions dels grups. Va obrir foc el regidor del PDeCAT Pere Martínez, que va protagonitzar una de les intervencions més contundents. Martínez va retreure a García Albiol la justificació de la violència i la diferència que fa “entre el català de bé i el que no ho és en funció de la seva ideologia”. Va tancar la intervenció “exigint la dimissió d’aquest regidor que embruta el nom de la ciutat”.

L’exposició de Martínez va inquietar els regidors del PP (García Albiol ja feia uns minuts que havia abandonat el saló de plens) i tots els edils, en bloc, van marxar sense donar la més mínima explicació. Ahir, el president del grup, Juan Fernández, aclaria que la decisió s’havia pres en considerar que altres grups estaven ignorant l’acord de la junta de portaveus i en observar, sota la seva opinió, que Martínez “s’acarnissava amb Albiol”. “Si haguéssim sabut que no serien capaços de respectar l’acord del matí, no hauríem retirat les nostres mocions”, sosté. Entre d’altres, el PP volia elevar al ple un text de suport a les forces de seguretat de l’Estat.

Tots els grups a excepció del PP (absent) i de C’s, van lloar la tasca de la comunitat educativa. L’alcaldessa, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), va retreure als populars una actitud que “diu molt poc de la seva tolerància i la seva capacitat de diàleg i d’escoltar el que pensa diferent”. El popular Juan Fernández recorda que van seguir les dues intervencions del públic sense dir ni piu.

LES FRASES

Que ningú no dubti que el poble català està més fort i teixit que mai. Defensarem la República i resistirem
Lola Martínez Sala
pacte local pel referèndum
No adoctrinem, eduquem, i ho seguirem fent des del respecte i la tolerància
Roser Martín
badalona es mou
Vam marxar perquè els grups havíem acordat no fer debat sobre el procés i alguns ho van ignorar
Juan Fernández
president del grup del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona