Administracions

Els veïns de Castelló ja poden fer propostes per a les inversions del 2018

Fins al dia 19 queda oberta la fase de recollida de projectes per decidir l’assignació de 125.000 euros del pressupost municipal de l’any que ve

A Castelló d’Empúries s’ha iniciat la fase de recollida de propostes per determinar l’assignació de 125.000 euros en inversions pel 2018. En una primera fase, veïns i entitats tenen fins al dia 19 de novembre per fer arribar les seves propostes a l’Ajuntament. Ho poden fer mitjançant dues vies: a través del portal web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les cinc bústies habilitades a Castelló (OMAC, biblioteca i oficina de turisme) i a Empuriabrava (casal cívic i OMAC).

Per tal que els projectes proposats siguin admesos, han d’estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l’Ajuntament, ser viables tècnicament, respectar el marc jurídic i legal i ser considerats una inversió. Posteriorment, a partir del 19 de novembre, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Totes les propostes que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran considerades finalistes. La fase següent serà el dijous 21 de desembre (19 h), dia en què la ciutadania està cridada a participar en el Fòrum Ciutadà de Priorització, que se celebrarà a la Sala Gòtica; serà una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular. A la votació podran participar-hi totes les persones més grans de 16 anys empadronades al municipi.

En la presentació d’aquests primers pressupostos participatius per a Castelló d’Empúries, Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, va avançar que es preveu fer la votació final el mes de febrer del 2018. La partida dels 125.000 euros ja serà reserva pels projectes escollits en els pressupostos municipals pel 2018.

També a Palau-saverdera

L’Ajuntament de Palau-saverdera també ha iniciat aquesta setmana el seu primer procés de pressupost participatiu, en aquest cas per decidir el destí de 35.000 euros. Els veïns tenen des d’ara fins al dia 19 de novembre per fer arribar a l’Ajuntament les seves propostes, sigui mitjançant un formulari al web municipal , sigui dipositant la butlleta que s’ha distribuït casa per casa en un dels deu punts de recollida que s’han habilitat al municipi. Posteriorment, es farà una jornada participativa oberta a la ciutadania per tal de fer una priorització de les propostes vàlides rebudes i decidir quines passen a la votació final, a la qual podran participar els veïns empadronats més grans de 16 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona