Administracions

Adjudiquen la reforma del carrer Carrilet a Palafrugell

Les obres costaran 1,15 milions d’euros i un cop comencin, abans de final d’any, s’allargaran durant el primer semestre del 2018

Eixamplaran les voreres i dotaran el vial d’un nou carril bici

L’Ajuntament de Palafrugell ha adjudicat, per 1,15 milions amb IVA, la reforma del carrer Carrilet, la darrera gran actuació del pla de barris de la Sauleda, que s’executarà entre finals d’aquest exercici i el primer semestre de l’any vinent. L’arranjament del vial anirà a càrrec de l’empresa Rubau-Tarrés i l’actuació la cofinançaran, com la resta d’obres del pla, el consistori i la Generalitat al 50% sense imposició de contribucions especials.

El carrer Carrilet discorre, de nord a sud, entre l’avinguda Generalitat i l’entroncament a la rotonda Floreal amb l’avinguda d’Espanya. L’àmbit de l’actuació engloba uns 540 metres de longitud amb una superfície total inscrita en la reurbanització d’aproximadament 10.305 m² de superfície.

El vial, a l’inici, vertebrava l’àrea suburbana de la cooperativa d’habitatges socials San Martín, que amb el pas dels anys ha quedat completament integrada al teixit urbà de Palafrugell. La urbanització de les avingudes Espanya i Generalitat com a eixos perimetrals del barri especialitzats per al trànsit rodat han permès alliberar el carrer de trànsit perquè esdevingui un eix cívic del barri, tant per la seva posició central com per unir entre ells diversos equipaments municipals, com són el renovat local social de La Sauleda, l’estació d’autobusos, l’escola bressol Els Belluguets, l’escola Carrilet i l’Oficina del Pla de Barris.

L’objectiu del projecte de reurbanització també té a veure amb la distribució de l’espai incrementant la superfície destinada als vianants amb relació a la que s’assigna als vehicles tot mantenint la funcionalitat del vial. Cal destacar que l’amplada de les voreres complirà la normativa sobre accessibilitat, amb itineraris de 1,80 metres d’amplada lliures d’obstacles. I, a més, s’hi preveu un carril bici al costat est, de dos sentits de circulació segregat del vial de vehicles, en paral·lel a la renovació de les xarxes de serveis.

LA XIFRA

1,15
milions,
amb IVA, és l’import d’adjudicació de la reforma del carrer Carrilet de Palafrugell, a càrrec de Rubau-Tarrés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona