Administracions

Creix en 4 milions el fons de cooperació local de la Diputació

El fons de cooperació local de la Diputació de Girona passarà dels 14 milions d’euros d’aquest any a 18 milions d’euros el pròxim exercici. Aquesta és la millora que ERC assegura que ha aconseguit en la previsió dels comptes de l’ens provincial per al 2018 i que per aquesta raó hi votaran a favor avui en el ple extraordinari que se celebrarà per debatre i votar el pressupost. El portaveu del grup d’Esquerra a la Diputació gironina, Pau Presas, deixa clar que el pressupost que presentarà l’actual govern de la Diputació no és el que ells haurien volgut “però com que hi hem sumat l’increment de la partida del fons de cooperació el vot serà favorable”. Aquest increment d’uns quatre milions, en opinió del portaveu del grup, “servirà per millorar les finances dels ajuntaments de la demarcació i es traduiran en inversions i serveis per als ciutadans”, considera.

El fons de presidència

Tot i aquest anunci de suport a la previsió de comptes per l’any vinent, els republicans en critiquen alguns aspectes. És el cas del fons de presidència, que serà de tres milions d’euros: “Reclamem que es redueixi i que les subvencions es traslladin totes al fons de cooperació. Amb aquesta operació es milloraria en transparència, facilitaríem la feina als ajuntaments i els projectes estarien més ben subvencionats”, argumenta.

Amb vista al futur, ERC reclama que es defineixin unes línies d’actuació política clares a fi de potenciar organismes com ara Xaloc o Dipsalut. Consideren que actualment no existeixen aquests línies estratègiques. Hi ha altres aspectes del pressupost que valoren positivament, a més del fons de cooperació local. Són les despeses del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), les vinculades a la renovació de l’enllumenat, l’aposta per les calderes de biomassa i l’impuls a les vies verdes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona