Administracions

municipal

impostos

L’oposició de Figueres força el govern a rebaixar l’IBI

L’alcaldessa, Marta Felip, considera que la disminució d’ingressos pot desequilibrar els comptes i perjudicar serveis a la ciutat

Els terminis no permetran reduir-lo el 2018 i quedarà per al 2019

El ple de Figueres va aprovar ahir modificar les ordenances fiscals, incorporant-hi una rebaixa de l’impost sobre béns immobles d’un 5%. L’intent de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, d’esquivar el debat de les ordenances proposant de deixar-les com eren no va sortir bé: els nou regidors sumats del PSC, Cs, el PP, CExF, més els dos antics regidors d’Unió, que ja s’havien unit per forçar la celebració del ple d’ahir, també van aconseguir forçar que s’incorporés aquesta rebaixa de l’IBI. Per impedir que prosperés aquesta mesura, Marta Felip –en minoria amb 5 regidors– només podia comptar amb els vots d’ERC i la CUP; ERC li va fer costat, però l’abstenció de la CUP va fer que la mesura prosperés.

Amb tot, l’aprovació d’ahir és provisional; ara s’inicia el període de debat i exposició pública. Amb aquesta tramitació, la rebaixa de l’IBI –encara que s’aprovi definitivament al final del procés– no es podrà aplicar l’1 de gener del 2018 i quedaria pendent per al 2019.

Tots els debats d’ahir van quedar marcats pel que l’oposició va qualificar de “pecat original”: la voluntat del govern municipal d’esquivar el debat de les ordenances, un “pecat” que va criticar tota l’oposició, incloent-hi ERC i la CUP. Pel que fa a la rebaixa de l’IBI, Felip s’hi va oposar amb l’argument que només amb la congelació de les taxes, els ingressos de Figueres ja es reduiran d’1,7 milions l’any que ve. “Reduir encara més els ingressos amb l’IBI posa en perill l’equilibri pressupostari i el manteniment dels serveis”, va dir l’alcaldessa. Només els tres regidors d’ERC van donar suport a aquesta argumentació.

En el rerefons, va quedar clar que el ple d’ahir també va ser motiu per passar comptes, amb un intercanvi de retrets entre el govern del PDeCAT, antics membres del govern de l’inici de mandat (PSC i Unió), i ERC a l’oposició però en aquest cas fent costat al govern en minoria.

El clima era tan enrarit que potser per això algun regidor es va confondre, perquè els comptes no lliguen: la modificació es va aprovar per onze vots a favor, set en contra i dues abstencions; tot indica que algú de l’equip de govern es va equivocar en el vot, malgrat que no hauria canviat el resultat final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona