Administracions

Torroella vol convertir l’antic casalot que havia estat ocupat en una plaça

L’alcalde, Josep Maria Rufí, explica que ja s’està treballant el projecte urbanístic, que ha de donar més valor al conjunt del convent dels Agustins

El casalot abandonat del carrer Sant Agustí de Torroella de Montgrí, i que havia estat ocupat, serà finalment una plaça. Aquesta és la idea de l’equip de govern d’ERC-Junts, UPM i LEST, que ja estan treballant el projecte urbanístic. L’edifici, propietat d’una immobiliària del grup Banc Popular, havia esta ocupada per un grup de veïns del poble per generar un espai basat en l’autogestió, l’arrelament a la vida veïnal, el foment del teixit associatiu i el sentit crític, la lluita contra el racisme, el feixisme i el patriarcat; tot això per a la construcció d’un projecte alternatiu que es va batejar com centre social autogestionat (CSA) L’Obrador. El projecte es va iniciar el maig del 2016, però l’abril passat els Mossos d’Esquadra van desallotjar de manera pacífica els cinc ocupants que encara residien al centre social alliberat (CSA) L’Obrador, entre el carrer Sant Agustí i el passeig Vicenç Bou de Torroella. Es tractava, de fet, d’uns sense sostre, perquè a mitjan mes l’assemblea que gestionava l’espai social de L’Obrador ja havia anunciat la intenció de desvincular-se de manera parcial de l’emplaçament, arran dels “continus robatoris, destrosses, sabotatges i desordres causats per gent aliena al projecte”, engegat el maig de l’any passat.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Colomí (UPM), va explicar que es va autoritzar uns enderrocs parcials, perquè la finca amenaçava ruïna. Colomí també va remarcar que durant aquest temps s’ha estat negociant amb representants de l’empresa l’assumpció del manteniment de l’espai destinat a quedar lliure de manera anticipada, sense haver d’esperar que s’aixequi l’edifici que està previst en el planejament, en el que serien els laterals dels carrers Sant Agustí i Vicenç Bou.

Aquesta finca és propietat de l’empresa immobiliària Aliseda, del Banc Popular, i havia estat declarada en estat ruïnós.

LA FRASE

Pensem que la nova plaça ajudarà a donar més valor a tot el sector del convent dels Agustins
Josep Maria Rufí
alcalde de torroella de montgrí (erc-junts)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona