Administracions

municipal

habitatge

Alella ja té l’eina per actuar en el sector de l’habitatge

Es defineixen algunes de les polítiques prioritàries en aquest àmbit, com ara facilitar l’accés als col·lectius vulnerables o combatre la pobresa energètica

Vol ser un full de ruta que vagi més enllà de l’actual mandat

Alella ja s’ha dotat de l’instrument per desenvolupar polítiques d’habitatge al municipi. Es tracta del programa d’actuació municipal d’habitatge (PAMH), una eina de planificació no reglada –elaborada conjuntament amb la Diputació– que serveix al consistori per definir les polítiques prioritàries en aquest àmbit així com per programar les actuacions a fer al municipi.

A grans trets, el document gira al voltant de tres grans eixos: facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer als col·lectius més vulnerables, treballar per la lluita contra la pobresa habitacional i energètica i dur a terme accions per mantenir els immobles, evitant-ne així la pèrdua. A partir d’aquí, el pla incorpora divuit actuacions, algunes de les quals són l’estudi de la demanda potencial d’habitatge assequible, un programa d’ajuts al lloguer, l’estudi específic del parc vacant, el foment de l’habitatge compartit entre les persones joves o estratègies per regular els habitatges d’ús turístic. Finalment, el treball també recull aspectes com l’estudi i anàlisi dels habitatges amb protecció oficial (HPO) resultants del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), les auditories energètiques, programes de sensibilització i estalvi energètic, accions per a la detecció precoç de possibles desnonaments, mediació amb les entitats financeres així com ajuts d’urgència vinculats a l’habitatge. La regidora d’Habitatge d’Alella, Laura Ribalaiga (ERC), va explicar que aquest document és el resultat de sis mesos de treball transversal entre diferents àrees de l’Ajuntament i la Diputació. “És un instrument que ens ha de permetre ordenar i redirigir les properes actuacions”, va dir Ribalaiga, que va definir el pla com un full de ruta que es vol mantenir fins més enllà d’aquest mandat.

A banda dels objectius marcats, la responsable d’Habitatge va destacar que aquesta eina “permet definir d’una millor manera tot el que es vol fer des de l’Ajuntament amb relació a aquest àmbit”. Pel que fa a alguns dels aspectes que recull el pla, Ribalaiga va apuntar la necessitat d’actuar sobre els pisos buits: “Haurem d’estar molt a sobre d’aquesta qüestió”, va emfatitzar la regidora. Finalment, va avançar que, de cara al gener, es posarà en marxa al municipi el programa d’ajuts al lloguer per a joves.

LA FRASE

És un instrument que ens ha de permetre ordenar i redirigir les properes actuacions
Laura Ribalaiga
Regidora d’habitatge d’Alella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona