Administracions

Municipal

Palafrugell constituirà cap a final d’any la taula cultural

És un òrgan participatiu per aplegar representants d’entitats culturals, càrrecs del govern i d’altres grups polítics

Es preveu, a més, crear taules sectorials per a les diverses modalitats artístiques

L’executiu de Palafrugell (ERC i el PDeCAT) està a punt de constituir la nova taula d’associacions culturals, un cop aquest nou òrgan hagi estat aprovat pel ple. L’alcalde i regidor de Cultura, Josep Piferrer, destaca que servirà “per assessorar el govern municipal en matèria de cultura, fer un seguiment acurat dels programes i polítiques culturals del municipi i donar suport a la creació artística”.

La taula estarà integrada pels membres que lliurement designi el govern i per un representant de cada grup polític municipal que no en formi part. Pel que fa a l’àmbit associatiu, s’incorpora un representant de cadascuna de les entitats culturals inscrites al registre municipal. Abans de final d’any està previst que es constitueixi.

Però al marge de l’òrgan principal, que en principi es reunirà un cop a l’any, l’alcalde avança que hi haurà diverses taules sectorials per a les diferents modalitats artístiques, com ara les actuacions musicals, el teatre, el patrimoni o el camp de l’audiovisual. El nombre de sectorials i els seus àmbits, però, no està tancat. A proposta de la taula i amb el dictamen de la comissió de serveis a les persones, se’n podran crear més per a matèries que requereixin un debat específic. Estaran integrades per les persones que es designin i permetran treballar millor l’especificitat de determinats elements vinculats al món artístic i cultural de la vila.

El pla estratègic aprovat durant la gestió del PSC de Juli Fernández preveia articular un consell cultural, però Piferrer creu que seria una instància “més tancada i amb el format de taula el debat tindrà una funció més participativa”.

Per Piferrer, l’objectiu ha de ser guanyar en “flexibilitat i dinamisme” a l’hora de plantejar ajustos, introduir novetats o donar suport a nous creadors, ja que la participació no estarà només restringida als actors, sinó que es preveu obrir-la també a espectadors i aficionats.

LA FRASE

A més d’assessorar el govern, també ha de fer un seguiment dels programes i les polítiques culturals
Josep Piferrer
alcalde de palafrugell (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona