Administracions

municipal

terrasses

Rebuig veïnal a la norma de terrasses pactada per Colau

La FAVB esmenarà l’ordenança perquè considera que està feta a mida dels restauradors

També veu un encaix legal dubtós en una part de l’articulat

El recent acord assolit pel govern de Barcelona amb el sector local de la restauració i el gruix de partits de l’oposició al consistori per reformar l’ordenança de terrasses, l’aplicació de la qual ha estat un factor recurrent de polèmica des de la seva aprovació el 2014, ha topat amb les crítiques frontals del teixit associatiu de la ciutat. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que almenys d’entrada semblava que estava alineada amb l’executiu d’Ada Colau pel que fa als eixos sobre els quals havia de pivotar aquest retoc normatiu, va anunciar ahir que presentarà una bateria d’esmenes al nou articulat de la regulació –tot i que la redacció concreta encara no ha transcendit– ja que els punts de coincidència són, ara mateix, mínims. “El pacte assolit és un calc de les propostes que feia el Gremi de Restauració”, resumia ahir el representant de la FAVB Joan Balañach, que com a gest de disconformitat va anunciar que l’entitat “congela” la seva presència en la comissió tècnica que vetlla per l’aplicació de l’ordenança.

Partint d’una primera crítica, genèrica, que el text enfoca la qüestió des d’una perspectiva més econòmica o empresarial que no pas de gestió de l’espai públic, la FAVB considera un error la supressió de les ordenacions singulars per territoris, o que es flexibilitzin alguns dels criteris per a la instal·lació de les terrasses i es permeti, per exemple, que puguin ocupar més del 50% de l’amplada d’una vorera. Igualment, el teixit veïnal també proposa que en aquells punts on n’hi ha moltes els horaris de tancament siguin més rígids.

Un dels aspectes, però, que susciten més rebuig és que algunes de les noves disposicions vulneren, segons el parer de la FAVB, la llei d’accessibilitat ja que, per exemple, permeten posar taules i cadires adossades a la façana. Per aquest motiu, no descarten impugnar-la judicialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona